Mercedes a dezminţit zvonurile: anunţă că va rămâne în Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoare a ultimelor şase titluri mondiale ale Constructorilor în Formula 1, echipa Mercedes a dezminţit, vineri, zvonurile potrivit cărora s-ar putea retrage din această competiţie la finalul anului.

Începând cu sezonul 2014, Mercedes a fost forţa numărul unu în Formula 1. Germanii nu au agreat însă planurile de modificare a regulamentelor pregătite pentru Formula 1 în noua eră de management american, iar modalitatea de a pune presiune pe factorul decident a fost aceea de a lăsa de înţeles că Mercedes se pregăteşte de o despărţire de Campionatul Mondial. Bursa zvonurilor a fost alimentată de faptul că doi oameni importanţi ai echipei - directorul Toto Wolff, dar şi pilotul numărul unu, Lewis Hamilton - au contracte care se încheie la finalul lui 2020.

Mercedes a decis să pună lucrurile la punct, acum, când Formula 1 încă negociază detaliile pentru începerea sezonului 2020. Printr-un comunicat de presă, echipa germană a transmis: „Speculaţiile despre o eventuală retragere din Formula 1 continuă să fie neîntemeiate şi iresponsabile. Sportul acesta a luat măsurile potrivite pentru a face faţă consecinţelor pandemiei de coronavirus şi a realiza viitoarea sa viabilitate financiară. Intenţia noastră clară este să concurăm în continuare în Formula 1 anii următori ca echipă de uzină şi s-o facem alături de directorul nostru Toto Wolff.“

Constructorul german nu are, totuşi, o misiune uşoară în a-l păstra pe Toto Wolff, ajuns la Mercedes la final de 2013. Austriacul în vârstă de 48 de ani a achiziţionat recent acţiuni la o firmă producătoare de maşini concurentă - Aston Martin, în valoare de peste 45 de milioane de dolari. Iar Aston Martin ar urma să fie concurent direct pentru Mercedes pe pistă, având în vedere faptul că, începând cu 2021, numele Aston Martin va redeveni vizibil în Formula 1, actuala echipă Racing Point F1 urmând să se transforme în Aston Martin F1 Team.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite