FAKE NEWS Mesaj dur al antrenorului Croaţiei pentru clasa politică din ţara lui: „Nu sunteţi bineveniţi în vestiar! Aţi dus poporul spre mizerie şi disperare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zlatko Dalici a lansat un atac virulent asupra politicienilor din Croaţia, îndemnându-i să nu încerce să îşi facă imagine pe spatele succesului fotbaliştilor.

UPDATE Mesajul care a devenit viral în toată lumea s-a dovedit a fi fake news. Textul atribuit lui Dalic, nu-i aparţine, nu l-a scris el, ci un alt croat, Igor Premuzic, care l-a publicat pe contul său de Facebook, de unde a fost preluat şi răspândit asociindu-i-se numele selecţionerului. Intitulată ”Într-un univers paralel, scrisoarea deschisă a antrenorului selecţionatei Croaţiei, Zlatko Dalic”, postarea lui Premuzic a reuşit să înşele pe toată lumeal, lucru pe care autorul îl savurează din plin, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul transmis, care nu îi aparţine lui Dalici: 

"Această generaţie a arătat că o echipă poate ajunge pe cele mai înalte culmi indiferent de ţara din care face parte, buget sau modul în care arată stadioanele. Scriu aceste rânduri din cauza situaţiei dificile în care se află Croaţia. Croaţia este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană (nr. a treia cea mai săracă, după Bulgaria şi România, din cele 28 care aparţin UE), guvernată de unii oameni consideraţi ca fiind membri ai unei organizaţii criminale. Croaţia este ţara din care milioane de oameni au plecat în ultimii 20 de ani. Azi, în Croaţia, mulţi oameni nu reuşesc să-şi acopere nevoile de bază, tinerii nu-şi permit să-şi plătească educaţia, sistemul sanitar se prăbuşeşte iar cel juridic este corupt.

Le cer politicienilor şi tuturor reprezentanţilor autorităţilor care au dus poporul spre mizerie şi disperare să stea deoparte de echipa naţională a Croaţiei. Nu sunteţi bineveniţi la noi în vestiar, nu vrem să facem poze sau să interacţionăm cu voi. Voi sunteţi cei care aţi făcut Croaţia una din cele mai sărace ţări din Europa. Avem copii care n-au văzut niciodată Marea Adriatică, asta deşi Croaţia are mai mult de 1.000 de kilometri de coastă. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinţii lor sunt şomeri şi nu au ce să le dea de mâncare.

Cei care din cauza cărora se petrec asemenea lucruri la noi în ţară nu sunt bineveniţi în vestiar. Vă rog să ne respectaţi decizia, să nu purtaţi tricouri cu însemnele naţionalei şi să nu vă folosiţi de succesul nostru ca să vă promovaţi imaginea. Nu faceţi decât să luaţi din meritele noastre", a scris Dalici într-o scrisoare publică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite