Mesajul sfâşietor al lui Gică Hagi după decesul lui Maradona! Cum îşi aduce aminte Balint de vedeta argentiniană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hagi gsp

Oamenii din fotbalulul autohton sunt şocaţi de vestea trecerii în nefiinţă a lui DIego Maradona, decedat în urma unui infarct, miercuri seara, la 60 de ani.

Gabi Balint a vorbit, miercuri, la DigiSport, despre Diego Maradona, pe care l-a întâlnit de trei ori în cariera lui. Balint spune că Maradona avea un talent imens de fotbalist şi că i se pare că i-am murit cineva drag.

"E o pierdere foarte mare. În epoca în care a jucat a fost cel mai bun jucător din lume. Putem să vorbim şi de cel mai bun jucător din toate timpurile. Un talent imens. L-am întâlnit aproape de trei ori în viaţă. O dată a fost la Cupa Mondială (n.r. - în 1990, în meciul România - Argentina, scor 1-1). După aceea, ne-am întâlnit în Spania. El a jucat pentru Sevilla, într-un meci chiar la Burgos. A mai fost un meci amical pe care l-am jucat în Argentina, în 82, într-un turneu în America de Sud. Atunci l-am întâlnit prima dată, atunci am fost eu rezervă, l-am văzut de pe bancă. Un jucător imens. Nici nu ştiu câte titluri are. A dat cinci goluri şi cinci assist-uri la Cupa Mondială din 86, lucru pe care nu l-a mai reuşit un alt jucător. E un moment trist. Chiar dacă nu mi-a fost prieten, parcă simt că mi-a murit cineva drag, cinev apropiat, aşa", a spus Balint.

Gheorghe Hagi, şocat de vestea morţii lui Maradona

„Simt o tristeţe fără margini la moartea unui geniu. Este o zi de doliu pentru fotbal şi pentru întreaga omenire. Simt o tristeţe fără margini la moartea unui geniu care, şi mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona”, a spus Hagi, în exclusivitate pentru gsp.ro

UPDATE ora 20.07

Gheorghe Hagi a intrat în direct, prin telefon, şi la Digisport, unde şi-a exprimat încă o dată regretul privind decesul lui Maradona. "Dumnezeu să-l odihnească în pace! E o zi tristă a sportului mondial, în special a fotbalului. Din păcate există şi această zi tristă, care cred eu nu trebuia să fie, cel puţin deocamdată, pentru că el era foarte tânăr, încă tânăr şi era bine să mai trăiască. A fost unic. Nu vreau să spun Dumnezeu, pentru că Dumnezeu e unul singur, dar pentru mine a fost unic. Unic prin tot ce a făcut, mie mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, ce însemană să te bucuri pe teren, să te bucuri de acea minge, să o cauţi, să o vrei, să faci ce vrei cu ea, să te bucuri de fotbal. Cred că asta ne-a dat Diego nouă, plăcerea de a juca fotbal. (n.r. - meciul din 1990, Argentina - România) O provocare, în special pentru mine a fost o provocare mare, în care cred eu că atât echipa României, şi eu individual şi noi, amândoi, ne-am ridicat la un nivel foare bun, a fost un meci foarte bun, o provocare mare pentru mine, în care cred că am trecut testul. El la Napoli este un Dumnezeu, îl iubesc, e un idol. Şi în lume, nimeni nu o să-l uite pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul. Jucători la nivelul la care a fost el cred că e greu să-i uiţi vreodată. A  fost special din toate punctele de vedere, o tehnică individuală în regim de viteză cu mingea incerdibilă. Sentimental, eu pot să spun doar un cuvânt de el, unic şi nu vreau să-l compar. A fost unic şi aşa va rămâne pentru mine", a declarat Hagi, la postul de televiziune, citat de news.ro

Citeşte şi

Diego Maradona a murit. Fostul fotbalist avea 60 de ani

Mesajul postat de Federaţia Argentiniană de Fotbal după moartea lui Maradona

Cum ajunsese Maradona o epavă! De când a devenit dependent de cocaină şi ce operaţii a mai avut

Maradona, pe marginea prăpastiei: Un medic a explicat situaţia dramatică a lui Diego

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite