Messi, compătimit pentru ce a ajuns: Cum a fost catalogat jocul său şi ce spun cifrele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Argentinianul de 34 de ani s-a transferat cu surle şi trâmbiţe la Paris Saint-Germain, în vară. La vremea respectivă, impresia a fost că francezii au dat o lovitură. Între timp, ea pare a fi una strict de imagine. Pentru că din punct de vedere fotbalistic, Leo e departe de aşteptări.

PSG a fost învinsă, miercuri seară, pe „Ettihad Stadium“ de Manchester City, scor 1-2. Astfel, trupa pregătită de Josep Guardiola a tranşat lupta pentru locul 1 în grupa A, cel care oferă statutul de cap de serie la tragerea la sorţi pentru optimi. 

A fost o partidă, încă una, în care Messi, deşi integralist, a arătat prea puţin. De fapt, de când a debutat la PSG, argentinianul are zece meciuri şi patru goluri, plus o pasă decisivă. La prima vedere, nu sunt cifre atât de proaste. Şi, totuşi, jocul lui Messi e departe de ce arăta, la Barcelona, în momentele bune ale carierei. Exact asta a remarcat şi fostul internaţional olandez, Rafael Van der Vaart. Potrivit Digi Sport, care a citat El Mundo Deportivo, Van der Vaart e dezamăgit că Leo a ajuns, pur şi simplu, să meargă pe teren, în multe momente.

Ce a spus Rafael Van der Vaart?

*E o chestiune de voinţă. Ori vrei sau nu. Messi e căutat de minge şi, dacă nu marchează şi nici nu dă pasă de gol, înseamnă că are un meci foarte prost. Neymar şi Mbappe fac mai mult, se implică altfel. Cristiano Ronaldo, de asemenea, se luptă şi vrea să ducă echipa la un alt nivel. 

*Messi umblă din când în când pe teren şi asta e păcat, pentru că un astfel de jucător nu se va mai naşte niciodată. A făcut asta deja cu Ronald Koeman (n.r. - în sezonul trecut, la Barcelona). A fost, de fapt, un refuz de a lucra, de a munci şi nu e potrivit pentru un jucător ca Messi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite