Messi a decis să plece de la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lionel Messi a oprit negocierile pentru prelungirea contractului cu Barcelona, scadent la finalul sezonului 2021.

Presa spaniolă, în frunte cu „As“, a scris că Messi s-a săturat să fie arătat cu degetul pentru declinul evident al Barcelonei, echipă care este în derivă în La Liga după pauza provocată de coronavirus. Catalanii au coborât pe locul secund în Spania, fiind acum la patru puncte în urma rivalilor de la Real Madrid, după ce echipa lui Zinedine Zidane s-a impus la limită, 1-0, în ultimul meci al etapei a 33-a din Spania, în faţa lui Getafe, prin golul înscris din penalty de căpitanul Sergio Ramos, în minutul 79.

Messi a reuşit chiar în această săptămână să înscrie golul cu numărul 700 al carierei, în derby-ul cu Atletico Madrid, însă Barcelona nu a scos decât un egal, 2-2, la finele unui duel cu trei lovituri de la 11 metri. Decarul catalanilor, în vârstă de 33 de ani, i-a cerut tatălui său, care îi este şi manager, să nu mai negocieze prelungirea contractului cu Barcelona, fiind decis să plece, convins fiind că cei din conducerea clubului alimentează presa cu informaţii din vestiar, în urma cărora el este acuzat că ar lua deciziile în ceea ce priveşte transferurile echipei sau numirea antrenorilor. Messi spune că nu doreşte să fie o povară pentru club şi preferă să plece, având ca variantă revenirea în Argentina, la Newell's Old Boys.

Messi a fost pe picior de război cu propria echipă de ceva timp, argentinianul fiind nemulţumit de nivelul de joc arătat: la începutul acestui an, el anunţa că echipa sa nu are forţa de a câştiga Liga Campionilor. În prezent, echipa blau-grana aşteaptă să dispute şi meciul retur din optimile Ligii Campionilor, pe 7 august, cu Napoli, după 2-2 în Italia.

Căpitan al Barcelonei, Messi şi-ar fi comunicat decizia şi celor mai apropiaţi dintre coechipieri. Interesant este şi faptul că, în acest moment, argentinianul are o clauză în contract, adăugată la ultima renegociere, care i-ar permite să părăsească echipa la finalul sezonului, dacă parametrii săi fizici nu mai sunt la nivelul aşteptat.

Aducerea lui Quique Setien pe banca tehnică s-a dovedit a fi un dezastru pentru Barcelona. Echipa catalană a câştigat doar trei dintre cele şase partide disputate de la reluarea La Liga, înregistrând trei egaluri, cu Sevilla, Celta Vigo şi Atletico Madrid.

Messi a câştigat de şase ori „Balonul de Aur“ evoluând pentru Barcelona, şi-a trecut în CV patru Ligi ale Campionilor, 10 titluri de campion al Spaniei şi 6 Cupe ale Spaniei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite