Messi îşi va începe viaţa de după Barcelona: Două cluburi se bat pentru semnătura argentinianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi

Ceea ce părea, pur şi simplu, imposibil, s-a oficializat, joi seară: Lionel Messi pleacă de la Barcelona. Acolo unde a adunat 34 de trofee şi şi-a câştigat definitiv locul în istoria clubului.

Aventura lui Lionel Messi la Barcelona s-a încheiat cu următoarele cifre: 17 sezoane petrecute la prima echipă, 778 de meciuri, în toate competiţiile, 672 de goluri şi 305 pase de gol!

În tricoul formaţiei blau-grana, Leo a câştigat tot ce se putea câştiga. De mai multe ori! E suficient să amintim ca a luat titlul de zece ori şi Liga Campionilor de patru ori. Având în vedere aceste cifre, părea un scenariu SF să-l vezi vreodată pe Messi în tricoul unei alte echipe. Exact asta se va întâmpla însă, în curând!

Potrivit presei internaţionale, după ce s-a oficializat plecarea sa de la Barcelona, Messi e în tratative cu două grupări: Manchester City, campioana din Premier League, şi PSG, vicecampioana Franţei. Ambele grupări sunt finanţate de petrodolarii arabilor. Sheikh Mansour bin Zayed Al-Nahyan (Emirate) finanţează City, în timp ce Nasser Al-Khelaifi (Qatar) e omul cu banii, la PSG.

Aşadar, resursele financiare nu reprezintă o problemă în calea aducerii lui Leo la aceste echipe. Rămâne de văzut ce argumente sportive, emoţionale îl vor convinge pe argentinian să-şi aleagă noul club.

La Manchester, el s-ar reuni cu Pep Guardiola, antrenorul sub comanda căruia a avut cea mai bună perioadă din cariera sa, pe când amândoi erau la Barcelona. În plus, City e o forţă, atât în Anglia, cât şi pe plan internaţional. De altfel, în stagiunea recent încheiată, „cetăţenii“ au şi jucat finala Ligii Campionilor, pierdută însă în faţa celor de la Chelsea.

PSG, în schimb, e o formaţie care încă încearcă să ajungă printre giganţii Europei. În 2020, a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa celor de la Bayern. Apoi, în 2021, s-a oprit, în semifinalele Ligii, cedând după o „dublă“ cu Manchester City. La PSG, Messi l-ar regăsi pe bunul său prieten, Neymar. Şi ar lucra sub comanda unui antrenor argentinian, Mauricio Pochettino.

Aşadar, urmează câteva zile fierbinte până vom afla numele echipei la care va ajunge Mess pentru noul sezon.

CITEŞTE ŞI:

Plecarea lui Messi de la Barcelona a ajuns la „Sinteza Zilei“: Cum a anunţat Mihai Gâdea ştirea VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite