Messi, mutare agresivă în razboiul cu Barcelona. Ce decizie a luat fotbalistul şi ce sancţiuni îi pregăteşte clubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi

Conflictul dintre fotbalistul argentinian şi clubul la care şi-a petrecut întreaga carieră a trecut de la nivelul declarativ la cel al faptelor concrete

UPDATE ora 13.30

Presa spaniolă confirmă că Lionel Messi nu s-a prezentat alături de coechipierii săi, duminică, la recoltarea probelor pentru testele PCR de depistare a noului coronavirus.

Ştirea iniţială

Conform Marca şi RAC1, Messi, care a informat, în urmă cu o săptămână, conducerea grupării că vrea să plece de la echipă, ar fi anunţat clubul catalan că nu se va prezenta duminică la testarea pentru coronavirus. 

Barcelona îşi va relua luni pregătirile, iar Messi se află pe lista celor 31 de jucători convocaţi pentru startul sezonului 2020/21.

Potrivit publicaţiei spaniole Sport, Barcelona poate să-l penalizeze financiar dacă lipseşte duminică şi luni, iardupă a treia zi consecutivă de absenţă, pentru că se consideră o încălcare gravă a codului disciplinar intern al clubului, agreat împreună cu La Liga, se va intra într-o cu totul altă categorie de sancţiuni, ce pot duce până la rezilierea unilaterală a contractului. 

Deşi Barcelona susţine că înţelegerea actuală cu Messi este valabilă până în 2021, iar clauza de reziliere este de 700 de milioane de euro, situaţia contractuală este tulbure. Fotbalistul vrea să plece liber de contract şi încearcă să se prevaleze de o altă clauză, care i-ar permite ruperea unilaterală a înţelegerii, doar că, se pare, aceasta ar fi expirat la începutul lunii iunie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite