Messi, „scăriţă“ spre istorie. Griezmann a devenit unic: Liga Campionilor, borne fascinante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Argentinianul de 34 de ani, fără gol în campionatul francez, a mai scăpat de presiune cu „dubla“ din Liga Campionilor într-o seară în care PSG a învins dramatic, iar Manchester City a arătat de ce e o candidată la câştigarea trofeului.

În era tacticizării, Liga Campionilor rămâne competiţia-spectacol, în care calitatea fotbaliştilor e atât de mare, încât orice „autobază“ cedează în faţa geniului lor.

Încă o dovadă, în acest sens, e bilanţul meciurilor de marţi seară din etapa a 3-a: 35 de goluri în opt partide. O medie de 4,3 goluri pe meci. În toată istoria competiţiei, au existat doar alte patru zile, cu câte opt partide, în care s-a marcat mai mult. 

„Adevărul“ prezintă cele mai importante borne după o seară memorabilă în cea mai tare competiţie intercluburi din lume.

Leo, bilanţ fantastic în grupe

*La Paris, la revenirea spectaculoasă a PSG-ului, condusă cu 2-1 de Leipzig, a contribuit decisiv Lionel Messi. Care a devenit doar al patrulea fotbalist din istoria clubului, după George Weah, Alex şi Neymar, care a înscris pentru PSG în Liga Campionilor în două partide succesive de pe teren propriu. Argentinianul punctase şi runda trecută pe „Parc des Princes“, în victoria cu Manchester City (2-0). 

*„Scăriţa“ din care Messi a ridicat scorul la 3-2 din penalty a fost a doua pentru el în Liga Campionilor. El a mai transformat o lovitură de pedeapsă cu o astfel de execuţie, în martie 2019, pe când era la Barcelona, într-un meci cu Lyon. 

*În acest moment, Messi are 74 de goluri în grupele Ligii Campionilor, cu cinci mai multe decât Cristiano Ronaldo (Man. United). Per total însă, argentinianul, cu 123 de goluri în Ligă, se află după starul portughez, care a punctat de 136 de ori în această competiţie.

City, devastatoare

*Pep Guardiola are motive întemeiate să creadă că poate câştiga, în sfârşit, Liga Campionilor cu City, în acest sezon. După victoria zdrobitoare de marţi, 5-1 cu Club Brugge, echipa sa a ajuns la 40 meciuri cu minimum cinci goluri marcate! De când a ajuns la City, în iulie 2016, nicio altă echipă engleză n-a fost atât de productivă. Dovadă că Liverpool (21 de meciuri) şi Tottenham (19 meciuri) au împreună 40 de partide în care au înscris cinci goluri sau mai multe, începând din 2016!

*Şi încă o statistică din care reiese forţa ofensivă a „cetăţenilor“: A fost pentru a 19-a oară când City, cu Guardiola pe bancă, a reuşit un meci în Liga Campionilor cu minimum cinci goluri marcate.

Griezmann

Griezmann, unic

*Pe „Wanda Metropolitano“ din Madrid, Liverpool a reuşit o performanţă impresionantă: a devenit prima formaţie vizitatoare care a înscris de două ori, în primele 13 minute, în poarta celor de la Atletico într-o partidă din Ligă. Apoi, „cormoranii“ au mai bifat o premieră în această competiţie: o primă repriză în care au înscris de două ori, dar au şi primit două goluri.

*Antoine Griezmann (foto) a devenit unic în istoria Ligii Campionilor: primul fotbalist care a marcat de două ori, după care a văzut cartonaşul roşu. Rămasă în zece oameni, la 2-2, Atletico a pierdut meciul.

*Mohammad Salah, omul care a adus victoria celor de la Liverpool, punctând pentru 3-2 din penalty, a ajuns la un bilanţ fabulos: primul jucător din istoria clubului care a înscris în nouă partide succesive.

Liga Campionilor, etapa a 3-a, marţi

Grupa A

Club Brugge - Man. City 1-5

PSG - Leipzig 3-2

Clasament: 1. PSG 7 puncte, 2. Man. City 6p, 3. Club Brugge 4p, 4. Leipzig 0p

Grupa B

Atl. Madrid - Liverpool 2-3

Porto - AC Milan 1-0

Clasament: 1. Liverpool 9p, 2. Atl. Madrid 4p, 3. Porto 4p, 4. AC Milan 0p

Grupa C

Beşiktaş - Sp. Lisabona 1-4

Ajax - Dortmund 4-0

Clasament: 1. Ajax 9p, 2. Dortmund 6p, 3. Sp. Lisabona 3p, 4. Beşiktaş 0p

Grupa D

Şahtior - Real Madrid 0-5

Inter - Sheriff Tiraspol 3-1

Clasament: 1. Sheriff 6p, 2. Real Madrid 6p, 3. Inter 4p, 4. Şahtior 1p

*Primele două clasate vor merge în optimile Ligii Campionilor, iar ocupantele locurilor 3 îşi vor continua parcursul în Liga Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite