Michael Jordan donează 100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva rasismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legenda NBA, Michael Jordan, acum în vârstă de 57 de ani, a anunţat că va dona 100 de milioane de dolari în următorii 10 ani pentru a ajuta la eradicarea rasismului de toate tipurile.

Fostul baschetbalist deţine unul dintre cele mai importante branduri din lumea sportului, făcând echipă cu Nike pentru producţia liniei proprii, Air Jordan. Forbes estima la începutul acestei luni că averea lui Michael Jordan se ridică la 2,1 miliarde de dolari.

„Michael Jordan şi brandul Jordan vor dona 100 de milioane de dolari în următorii 10 ani organizaţiilor dedicate asigurării egalităţii de rasă, a justiţiei sociale şi a unui acces mai bun la educaţie. Black Lives Matter. Aceasta nu este o afirmaţie controversată. Până când acest rasism înrădăcinat care determină eşecul instituţiilor ţării noastre nu este complet eradicat, vom continua să ne angajăm să protejăm şi să îmbunătăţim viaţa oamenilor de culoare“, a transmis Jordan.

După tragica moarte a lui George Floyd, un bărbat negru ucis în Statele Unite de un poliţist alb, care va fi adus în faţa Justiţiei, mai multe staruri ale sportului au luat atitudine pentru a condamna rasismul. Lewis Hamilton a vorbit în termeni duri despre pasivitatea în lupta anti-rarism din Formula 1, un sport preponderent al albilor, iar fostul campion al boxului, LeBron James şi Naomi Osaka au folosit reţelele de socializare pentru a protesta, echipa Liverpool a oferit imaginea zilei la începutul unui antrenament, în timp ce  Floyd Mayweather, s-a oferit să suporte costurile funeraliilor bărbatului ucis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite