Micii handbalişti au văzut că la Rapid „porţile li se deschid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Weekend-ul acesta a avut loc o acţiune pentru promovarea sportului
Weekend-ul acesta a avut loc o acţiune pentru promovarea sportului

Rapid Bucureşti şi Olympic RFH, echipa de handbal juniori a Ramonei Farcău, au iniţiat o acţiune pentru promovarea sportului, vineri, 17 ianuarie, la Sala Rapid.

Cu ocazia antrenamentului oficial al echipei feminine de handbal feminin a Rapidului, 4 dintre micuţele sportive ale Ramonei Farcău, Ioana Petrec, Bianca Grigore, Anastasia Onescu şi Ruxandra Ivan au avut şansa de a se pregăti cot la cot cu echipa mare din Giuleşti, asistate de două dintre marile glorii ale acestui sport, Ramona Farcău şi Carmen Amariei. 

Prietenie de 20 de ani 

Ramona Farcău şi Carmen Amariei sunt legate de o prietenie care durează de aproape 2 decenii, cele două fiind colege foarte bune la echipa naţională a României. Azi, Ramona conduce clubul său privat de handbal, iar Carmen Amariei este antrenor principal la Rapid. Înainte de antrenament, cele 4 micuţe s-au familiarizat cu lotul Rapidului, au primit sfaturi din partea lui Carmen Amariei, apoi s-au comportat ca nişte handbaliste profesioniste, susţinând că le-ar surâde să teracă mai repede anii pentru a fi titulare în echipa mare a alb-vişiniilor. “Prin aceste acţiuni ne dorim să le acordăm copiilor şansa de a avea acces la informaţîi şi experienţe care să îi facă să vădă handbalul dintr-o altă perspectivă, una mai complexă. Vrem să descopere lucruri noi, să fie comunicativi şi încrezători şi să aibă acces la modele. Copiii se familiarizează cu atmosfera din cadrul unei echipe profesioniste, văd şi ei ce înseamnă să te antrenezi pentru performanţă şi înţeleg că rezultatele în viaţă vin doar prin muncă şi disciplină. Mulţumim conducerii echipei Rapid pentru această experienţă unică, oferită copiilor noştri, şi prietenei mele Carmen Amariei şi le ţinem pumnii în atingerea obiectivelor pe anul acesta”, a declarat Ramona Farcău. 

La rândul său, preşedintele secţiei de handbal Rapid Bucureşti, Bogdan Vasiliu, a explicat că gruparea pe care o conduce va încerca să promoveze cât mai des asemenea evenimente: “La Rapid încercăm să promovăm sportul în rândul tinerilor, în rândul celor mici, să îi îndrumăm către modelele handbalului, pentru că doar aşa putem vorbi despre dezvoltarea lor în viitor. Orice copil care a luat drumul handbalului şi-ar dori să fie pregătit măcar o zi de Carmen Amariei sau Ramona Farcău!”. 

Amariei: “Copii sunt îndrăgostiţi de handbal!” 

După ce a antrenat SCM Craiova, U Cluj şi un lot de junioare al României, Amariei a acceptat provocarea Rapid Bucureşti şi a rămas plăcut surprinsă când a văzut cât de pasionate sunt cele 4 junioare de la Olympic RFH: „Ştiu cât de important este pentru copii să fie în mijlocul sportivilor, pe care de cele mai multe ori îi văd doar la televizor. A fost o plăcere să văd copii îndrăgostiţi de handbal şi alături de conducerea clubului ne propunem că Rapidul să fie un model pentru cei mici.” La finalul acţiunii, le-am întrebat pe protagonistele zilei cum au trăit experienţă şi ce le-a impresionat cel mai mult. „A fost de-a dreptul special, am simţit ce înseamnă să schimbi pase, să arunci la poartă şi să fii în mijlocul unor jucătoare profesioniste şi asta a fost de-a dreptul uimitor” a declarat plină de emoţie, Anastasia Onescu, una dintre extremele dreapta ale echipei olimpice, completată de Ioana Petrec, interul stânga: „Abia am putut vorbi de emoţie, dar a fost fantastic. A fost mult mai greu decât se vede din tribună sau de la televizor. Îmi doresc că peste 7-8 ani să jucăm şi noi în liga naţională, cu Olympic RFH.”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite