Microbul pariurilor face ravagii în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Şumudică poate fi suspendat timp de doi ani, după sesizarea Comisiei de Integritate a Federaţiei Române de Fotbal, conform căreia antrenorul Astrei Giurgiu ar fi pariat, pe un cont online, pe meciuri de fotbal din Liga I, el mizând între 500 şi 900 de euro pe fiecare partidă.

Tehnicianul de 45 de ani susţine că nu se teme de o eventuală sancţiune, pentru că o majoritate covârşitoare a celor implicaţi în fenomen suferă de acelaşi viciu.

„Doar Comisia poate decide dacă eu am greşit sau nu. Dar vă spun, peste 80% din Liga I, jucători, antrenori sau conducători, pariază! Îmi duc crucea, mie nu mi-e frică de nimic, decât de Dumnezeu. Da, am avut şi o casă de pariuri, dacă vă interesează, acum vreo şapte-opt ani, adică eram colaborator la o casă de pariuri, mi se dădea 15% procent la momentul respectiv, dar, în rest, acum nu am nicio casă de pariuri, nu fac reclamă la nicio casă de pariuri, nu fac nimic altceva decât antrenez”, susţine tehnicianul de 45 de ani, care a recunoscut, în trecut, că a avut o mare problemă cu jocurile de noroc: „Acum 12 ani o luasem razna, aveam mari probleme cu cazinourile, cu jocurile de noroc, asta este o boală. Aveam nevoie de ajutor şi credinţa m-a ajutat. M-a ajutat duhovnicul meu de la Bistriţa, el m-a luat practic de ciuf şi am reuşit să scap de această boală. După ce m-am lăsat, m-am dus la toate cazinourile şi i-am pus să mă treacă pe «blacklist», pe lista persoanelor care nu au dreptul să intre în cazinoul respectiv. Soţia mea m-a ajutat foarte mult. Am pierdut şi foarte mulţi bani...”.

Napoli şi Stoican au avut şi ei conturi online

Alţi doi antrenori anchetaţi pentru că ar fi pariat sunt Nicolo Napoli şi Flavius Stoican. Primul antrenează la CSMS Iaşi şi a spus că fiul său este cel care mai pariază din când în când de pe contul online incriminat. Cel de-al doilea, care a activat la FC Voluntari în acest sezon, a recunoscut că are un cont pe numele său, dar susţine că acesta ar fi fost folosit exclusiv de către fratele său. Şi fotbalistul Mihai Costea este anchetat, după ce a fost fotografiat într-o agenţie de pariuri. În urma incidentului, el a fost dat afară de FC Voluntari şi a ajuns în eşalonul secund din Emiratele Arabe Unite, la Al-Ittihad Kalba.

Antrenorul Pisano le cerea elevilor săi să piardă

Şi în Liga a II-a interesul pentru pariurile sportive este foarte ridicat. Un fost jucător de la FC Caransebeş a dezvăluit, la finalul anului trecut, cum antrenorul italian Giovanni Pisano le propunea elevilor săi să piardă un meci. „Am refuzat să pierdem cu 3-0, aşa cum ni s-a spus la pauza meciului dintre Unirea Tărlungeni şi FC Caransebeş de către «marele» antrenor Giovanni Pisano, cu toate că ne ameninţase că dacă nu facem asta pentru că el a pariat «mulţi bani», nu mai primim niciun leu şi clubul se desfiinţează”, mărturisea Mădălin Livan.

Porumboiu: „Am avut un jucător care stătea doar prin agenţii”

Adrian Porumboiu a declarat că nu l-a văzut pe Marius Şumundică, în perioada în care a fost antrenorul echipei FC Vaslui, să intre într-o casă de pariuri, dar a avut un jucător pe care abia îl putea scoate din agenţii. „Chiar în ziua în care a semnat contractul cu FC Vaslui am stat la o discuţie lungă cu Şumudică, de patru-cinci ore. Mi-a mărturisit că s-a lepădat de patima asta a jocurilor de noroc şi de pariuri. Mi-a zis: «Pariurile sunt jocuri de copii pe lângă viciul jocurilor de noroc, dar gata, am scăpat de ele». Cât timp a fost la Vaslui, nu l-am văzut niciodată pe Şumudică jucând la pariuri sau cu bilete, în schimb, un jucător de la acea vreme aproape că stătea numai într-o casă de pariuri, abia îl puteam scoate de acolo”, a spus Porumboiu în „Gazeta Sporturilor”.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite