Mihael Buzărnescu, de neoprit! Tenismena de 29 de ani s-a calificat în finala de la Hobart după un meci perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaaela Buzărnescu îşi continuă ascensiunea fantastică. Ea a învins-o pe Lesia Tsurenko, scor 6-2, 6-2 în semfinalele turneului de la Hobart şi va juca pentru prima dată într-o finală WTA.

Mihaela Buzărnescu este în finala de la Hobart! Ea a învins-o pe Lesia Tsurenko, din Ucraina, scor 6-2, 6-2, după o oră şi 12 minute de joc. 

Ea a declarat, vineri, după calificarea în finala turneului de la Hobart, prima finală WTA din carieră, că anul trecut nici nu visa să ajungă până aici.

"Este uimitor că am reuşit să ajung în finală. Nu mă gândeam anul trecut că voi ajunge aici. Familia m-a susţinut mereu, prietenii mei apropiaţi au crezut mereu în mine, dar eu nu prea am crezut, mai ales după problemele de sănătate", a declarat Buzărnescu după meciul cu Ţurenko.

Mihaela o va întâlni mâine în finală pe Elise Mertens (ora 03.00 dimineaţa, DigiSport 2), din Belgia, locul 36 mondial. Pentru Buzărnescu este prima finală WTA a carierei. 

Elise Mertens a jucat şi anul trecut finala de la Hobart în compania unei românce, depăşind-o pe Monica Niculescu, scor 6-3, 6-1. În precedentele meciuri directe, Mertens a câştigat de două ori în faţa Mihalelei Buzîrnescu. 

Calificarea în finală la Hobart este recompensată cu un premiu de 21.400 de dolari şi cu 180 puncte WTA. Buzărnescu este în acest moment pe locul 57, dar va urca 12-15 poziţii în funcţie de rezultatul de mâine şi va bate astfel la uşa Top 40. 

La începutul anului trecut, ea era în afara Top 500, dar sezonul trecut a avut un an excepţional, cu 70 de succese. „E icnredibil ce mi se întâmpă, e ca un miracol. Am visat mereu la aceste rezultate, dar nu mă gândeam că le voi şi obţine“, a sus Mihaela Buzărnescu. 

WTA i-a dedicat un amplu material.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite