Mihai Leu a ieşit învingător din lupta cu o boală nemiloasă, iar azi face 47 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Leu
Mihai Leu

Mihai Leu, singurul român care a intrat în legenda sportului fiind campion la discipline diferite, box şi automobilism, împlineşte astăzi 47 de ani.

În 1987, hunedoreanul devenea campion mondial la juniori. Patru ani mai târziu, părăsea pugilisimul amator în favoarea celui profesionist şi ajungea unul dintre starurile puternicului club german Universum Box-Promotion (Hamburg), pentru care boxa sub numele de ring Michael Lowe. În 1997, dobândea centura de campion al lumii (categoria semimijlocie, versiunea WBO) în faţa lui Santiago Samaniego, Mişa fiind primul român de după Revoluţie care îşi adjudeca titlul mondial şi deschidea, astfel, calea altor nume ce aveau să aducă glorie tricolorului ca boxeri profesionişti, Leonard Doroftei sau Lucian Bute. 

Leu a fost nevoit să-şi încheie cariera de pugilist profesionist din cauza unei accidentări la braţ, însă palmaresul său de invidiat stârneşte şi azi uimirea: a părăsit ringul neînvins, după 28 de victorii din tot atâtea posibile, 10 din acestea încheindu-se prin KO. După ce şi-a agăţat mănuşile în cui, Mihai a trecut la volan şi a demonstrat că e un continuator demn al tatălui său, fostă glorie a automobilismului din România, cucerind în 2003 titlul de campion naţional la raliuri.

Azi, Mihai Leu e arbitru de box şi organizator în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, competiţie pe care nu se lasă până când nu o va integra în circuitul Campionatului Mondial. A câştigat meciul vieţii în lupta cu o boală nemiloasă, iar acum investeşte entuziasm şi energie în pregătirea Raliului Aradului, precum şi într-un proiect deocamdată secret alături de fiul său, Marco (21 de ani). De asemenea, el este imaginea mai multor branduri, printre care Mercedes Benz, prin compania germano-română Auto Schunn, şi Cacharel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite