Ministrul Sportului, încântat de România U-21: Ce prime pot lua jucătorii de la tineret din partea guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puscas

Tricolorii mici au atins semifinalele Campionatului European, o performanţă realizată, în premieră, de fotbalul românesc.

România U-21 a „resuscitat“ interesul suporterilor pentru fotbalul românesc într-un moment în care lumea se îndepărtase de lângă naţională din cauza dezamăgirilor din ultimii ani.

Parcursul de la Euro 2019 însă, care a însemnat şi o calificare la Jocurile Olimpice după o aşteptare de 56 de ani, a reaprins speranţele că România poate avea, din nou, o echipă formidabilă, aşa cum a fost cea din care au făcut parte Hagi, Popescu şi ceilalţi componenţi ai Generaţiei de Aur.

Inclusiv ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, s-a arătat încântat de parcursul naţionalei U-21 la Euro 2019. Întrebat despre o eventuală premiere a tricolorilor mici din partea guvernului, Matei a explicat: „Cadrul legislativ şi noua formă a HG 1447 permit acordarea de premii pentru performanţa echipei naţionale de fotbal U21 obţinută la Campionatul European. Tricolorii noştri merită din plin aceste premieri din partea Statului şi, în măsura în care Federaţia Română de Fotbal va solicita oficial acest lucru, MTS va demara de îndată procedurile pentru efectuarea acestor premieri“.

Dacă FRF va solicita premierea naţionalei U-21, există două variante pentru sumele pe care le vor încasa componenţii acestei echipe. În baza HG 1477, dacă performanţa României U-21 se va încadra la locul 4, fiecare membru al echipei va primi 2.500 de lei (528 de euro). Iar dacă calificarea în semifinale va fi echivalată cu o clasare pe locul 3 la Euro 2019, atunci fiecare jucător va primi 5.500 de lei (1.162 de euro).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite