Mircea Lucescu, direct în istorie: Performanţa sa a făcut înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu, rezultate formidabile şi la Dinamo Kiev
Mircea Lucescu, rezultate formidabile şi la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu e garantul succesului, când antrenează în Ucraina! După 12 ani fabuloşi, cu 22 de trofee cu Şahtior Doneţk, acum a început să facă furori cu Dinamo Kiev.

Cifrele acestui început de sezon vorbesc de la sine: şapte victorii, un egal, zero înfrângeri! 

„Il Luce“ a cucerit deja un trofeu, Supercupa Ucrainei - chiar în dauna fostei sale echipe, Şahtior - e lider în campionat după patru runde şi tocmai a calificat Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor, după patru ani de absenţe de la această fază. Marţi, elevii lui Lucescu au făcut scorul serii în Europa, în returul cu Gent, locul 2 în stagiunea precedentă în Belgia. Dinamo era, oricum, favorită la calificare, după victoria din manşa tur, în deplasare, scor 2-1. În retur însă, ucrainenii, pur şi simplu, şi-au călcat adversarii în picioare: 3-0 (Buyalskyi 9, de Pena 36-penalty, Rodrigues 49-penalty).

Cu această „dublă“ victorie, scor 5-1 la general, Dinamo Kiev a mers în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Gent, echipa care l-a demis pe Boloni după doar 25 de zile, va juca în grupele Ligii Europa.

A doborât recordul lui Jupp Heynckes

Dincolo de performanţa sportivă în sine, Mircea Lucescu a stabilit şi un record european, prin calificarea în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din lume. Concret, la 75 de ani, românul va deveni cel mai vârstnic antrenor care se va afla pe banca unei echipe, în această fază. Până acum, recordul era deţinut de neamţul Jupp Heynckes. În 2017, la 72 de ani, el a avansat cu Bayern Munchen, până în semifinalele Ligii, unde a fost învins de Real Madrid, cu 3-4 la general.

Revenind la Lucescu, acesta a mai stabilit un record: e primul antrenor care duce atât Şahtior, cât şi Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor. Cu „minerii“ de la Doneţk a avut nouă prezenţe în această fază!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite