Mircea Lucescu, fabulos la 76 de ani: Dinamo Kiev l-a răsplătit, anunţând o decizie curajoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

Probabil, puţini s-ar fi aşteptat ca Mircea Lucescu să prindă „rădăcini“ la Dinamo Kiev. Mai ales că instalarea sa în funcţie, în iulie 2020, a născut un scandal monstru printre fanii echipei.

Atât de mare a fost revolta suporterilor, furioşi că fraţii Surkis au bătut palma cu un tehnician emblematic pentru rivala Şahtior Doneţk, încât, într-o primă fază, chiar Lucescu a intenţionat să renunţe la contract! A fost întors însă din drum de patronii clubului. Şi apoi a dat drumul la „aspiratorul de trofee“. Numai în primul sezon a luat trei: titlul, cupa şi Supercupa! Vorbim despre rezultate interne la care se adăugă readucerea echipei în grupele Ligii Campionilor, după o absenţă de patru ani.

În acest sezon, Lucescu îşi continuă, deocamdată, demonstraţia de forţă la Dinamo Kiev. În 11 meciuri oficiale, a înregistrat opt victorii, două remize şi un singur eşec. Ce-i drept, meciul pierdut a fost în Supercupă, 0-3 cu rivala Şahtior. Aproape imediat însă, conducerea a luat o decizie curajoasă: a prelungit contractul românului până în 30 iunie 2024! Iar Igor Surkis a ţinut să explice motivele acestei hotărâri, înaintea meciului din această seară, cu Bayern Munchen.

„Calitatea fotbalului, principala noastră prioritate“

„De ce i-am prelungit contractul lui Lucescu până în 2024? Dacă jucătorii mei ar fi aflat că acesta e ultimul lui sezon la club? Ce atitudine ar mai fi avut faţă de muncă, dacă le-ar fi intrat în cap că, mâine, poate veni un nou antrenor? În plus, astăzi, sunt mulţumit de munca echipei şi-mi scot pălăria în faţa lui Lucescu. Să lucrezi aşa, la vârsta lui, e impresionant“, a spus Surkis pentru site-ul oficial al clubului.

Acesta a subliniat apoi faptul că Dinamo Kiev e lider în campionat şi şi-a început parcursul în grupele Ligii Campionilor cu un rezultat îmbucurător, 0-0 cu Benfica, acasă. 

„Calitatea fotbalului e principala prioritate. Asta mă bucură. Mi-a plăcut cum echipa a respectat planul de joc în meciul cu Benfica. Cu mai mult noroc, puteam să câştigăm. OK, puteam să şi pierdem acel meci pentru că încă există o oarecare teamă. Dar a fost evident că jucătorii au respectat planul tactic. Apoi, în campionat, jucăm bine. Avem o singură remiză în nouă etape. Nu uitaţi că, la începutul campionatului, Lucescu n-a putut fi prezent la meciuri din cauza problemelor sale medicale, iar asta i-a afectat mult pe tinerii noştri jucători“, a continuat Surkis.

Acesta a prefaţat şi duelul cu Bayern Munchen, în deplasare, amintind că, în 1999, cele două formaţii s-au întâlnit în semifinalele Ligii Campionilor. Atunci, cu marele Lobanovski pe banca ucrainenilor, bavarezii s-au calificat greu, după 3-3 în tur, în Ucraina, şi o victorie la limită, 1-0, în returul de la Munchen.

„Ne aşteaptă acum un meci foarte greu, în deplasare, în faţa lui Bayern Munchen. Cine ştie? Poate vom obţine un rezultat bun. Chiar vreau să reînnodăm tradiţia glorioasă a lui Dinamo 1999, când n-am jucat mai slab decât Bayern. Astăzi, nu putem decât să visăm la aşa ceva, însă, dacă visăm, se poate întâmpla“, a încheiat Surkis.

Liga Campionilor, etapa a II-a

Astăzi

Grupa E

Bayern - Dinamo Kiev 22.00

Telekom Sport 4, LookSport+, Digi Sport 4

Benfica - Barcelona 22.00

Telekom Sport 1, LookSport 3, Digi Sport 2

Grupa F

Atalanta - Young Boys 19.45

LookSport+, Digi Sport 1

Man. United - Villarreal 22.00

Telekom Sport 2, LookSport, Digi Sport 3

Grupa G

Salzburg - Lille 22.00

Wolfsburg - Sevilla 22.00

Grupa H

Zenit - Malmo 19.45

Telekom Sport 3, LookSport, Digi Sport 2

Juventus - Chelsea 22.00

Telekom Sport 3, LookSport 2, Digi Sport 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite