Mircea Lucescu, furios după umilinţa din Supercupa Ucrainei: Conferinţa explozivă a românului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

În august 2020, în doar a doua sa partidă oficială la Dinamo Kiev, „Il Luce“ făcea furori, luând Supercupa după un succes categoric cu marea rivală din Doneţk: 3-1. Acum, la un an distanţă, „minerii“ şi-au luat revanşa.

După nouă meciuri oficiale fără înfrângere, în acest sezon (7 victorii, 2 remize), al 10-lea a fost cu ghinion pentru Mircea Lucescu (76 de ani). Pentru că, miercuri seară, Dinamo Kiev a fost bătută, fără drept de apel, pe teren propriu chiar, de rivala Şahtior Doneţk: 3-0! Traore (30, 54) şi Alan Patrick (61) au adus victoria vicecampioanei.

După meci, surprinzător, Lucescu s-a legat mai puţin de arbitraj - a pomenit, totuşi, despre brigada delegată la Supercupă! - şi mai mult a vorbit despre comportamentul celor aflaţi pe banca lui Şahtior. Şi a acuzat programarea Supercupei, spunând că, de fapt, nici n-ar fi trebuit să se joace!

Pentru noi, cei tineri, Mircea Lucescu e un maestru. Eu respect pe toată lumea. Dar dacă Lucescu susţine că noi n-avem respect, în timp ce el pune presiune, atunci nu accept asemenea lecţii de morală, n-avem nevoie de ele. Nu-mi place când alţii mă iau de prost. Roberto De Zerbi, antrenor Şahtior Donţek  

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Acest meci nici nu trebuia să se joace pentru că noi am câştigat şi campionatul, dar şi cupa, în sezonul trecut. Ştiam că jucătorii noştri nu se vor ridica la nivelul motivaţiei adversarilor noştri. Astfel de jocuri sunt câştigate de echipa care marchează prima.

*Trebuia să fim mai curajoşi şi să atacăm, dar n-am făcut asta. Iar jucătorii rapizi ai lui Şahtior au profitat şi au mai marcat două goluri. O victorie meritată de Şahtior, pentru care o felicit.

*Nu mi-a plăcut agresivitatea de pe teren. Nu ne-au plăcut reacţiile celor din stafful lui Şahtior. Nu mi-a plăcut agresivitatea unei părţi a celor de pe banca lui Şahtior, tot timpul fugeau spre noi şi ne strigau lucruri. Aceasta e o continuare a declaraţiilor de dinaintea meciului prin care au pus presiune asupra arbitrilor. Primim tot timpul faulturi şi cartonaşe galbene.

*Mi se pare o lipsă de respect pentru echipa noastră, pentru antrenori, pentru jucători. N-am spus nimic până acum, dar când suntem atacaţi trebuie să răspundem. N-a fost o atitudine corectă a băncii de rezerve a adversarului. Nu cred că e normal să avem o astfel de agresivitate în meciul celor mai bune echipe din ţară.

*Felicitări lui Şahtior pentru victorie, a câştigat meritat astăzi. O echipă bună, cu jucători buni şi nu cred că au nevoie să creeze o astfel de atmosferă. Sper că acest lucru nu se va mai întâmpla.

1 e locul pe care îl ocupă Dinamo Kiev în campionat, după opt etape, la trei puncte de Şahtior Doneţk, aflată pe locul 2.   53 de meciuri are Mircea Lucescu la Dinamo Kiev (36 de victorii, 9 remize, 8 înfrângeri) cu care a luat deja trei trofee: titlul, Cupa Ucrainei şi Supercupa Ucrainei.  

VEZI CONFERINŢA LUI MIRCEA LUCESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite