Mircea Lucescu, selecţionerul naţionalei de fotbal a României?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută Victor Piţurcă şi-a oficializat plecarea la Al Ittihad, zilele acestea este aşteptată numirea în funcţie a noului selecţioner care se va ocupa de prima reprezentativă a României.

Favorit pentru postul de antrenor al naţionalei pare a fi Mircea Lucescu, actualmente pe banca tehnică a lui Şahtior Doneţk. Potrivit gsp.ro, tehnicianul şi-a dat acordul de a pregăti cele două echipe în paralel, până se va încheia sezonul din Ucraina. În acest timp, echipa naţională are în program două meciuri oficiale, ambele acasă, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi Insulele Feroe (29 martie).

În concordanţă cu sursa citată, este vorba de un contract pe doi ani şi jumătate, până în noiembrie 2017, plus Campionatul Mondial din 2018, în caz de calificare. În teorie, discuţia decisivă dintre tehnician şi Rinat Ahmetov, deţinătorul clubului ucrainean, ar urma să aibă loc miercuri.

Colaborarea dintre Mircea Lucescu şi naţionala României ar presupune un salariu de 800.000 de euro pe an, plus bonusuri din încasările federaţiei de la UEFA/FIFA, prilejuite de eventuale calificări la EURO 2016 şi CM 2018. Comparativ, antrenorul câştigă 3,5 milioane de euro în Ucraina, dar situaţia este tensionată acolo, iar naţionala pare un „proiect de suflet“. Numele vehiculate pentru întregirea staffului tehnic sunt colaboratorii de la Şahtior, adică „secundul“ Alexandru Spiridon şi preparatorul fizic Carlo Nicolini. Cert este că oficializarea unui selecţioner al României va fi făcută curând, întrucât vineri este termenul limită de trimitere a convocărilor de principiu, în vederea meciurilor cu Iralnda de Nord şi Danemarca (18 noiembrie, amical), cel din urmă disputându-se, cel mai probabil, la Cluj.

Cifrele lui Mircea Lucescu

69 de ani

3 echipe bifate ca jucător: Dinamo, Ştiinţa Bucureşti şi Corvinul Hunedoara

70 de selecţii şi 9 goluri la prima reprezentativă de fotbal a României

11 formaţii antrenate: Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior Doneţk şi echipa naţională a României

Mulţumiri şi „înţepături“ la conferinţa de adio a lui Victor Piţurcă. Detalii despre noul selecţioner al echipei naţionale

VIDEO Arena lui Şahtior Doneţk, bombardată: „A fost un incident cinic“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite