Mircea Lucescu trage un semnal de alarmă, despre izolarea acasă, pe fond de coronavirus: „O să ajungem la psihiatrie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu, unul dintre antrenorii români contemporani FOTO Arhivă personală/Facebook
Mircea Lucescu, unul dintre antrenorii români contemporani FOTO Arhivă personală/Facebook

Izolarea acasă, din dorinţa de a limita răspândirea coronavirusului, este o măsură adoptată de multe ţări. În timp ce unii o văd absolut utilă, alţii atrag atenţia că nu este suficientă, câtă vreme nu este susţinută de idei competente de rezolvare, din partea autorităţilor. Dincolo de aceste categorii, mai sunt cei care nu-şi găsesc locul acasă şi cărora le este greu să-şi menţină echilibrul, fiind privaţi de viaţa activă de dinainte.

Un exemplu este Mircea Lucescu, care a povestit că rezistă cu greu în perioada de izolare totală şi gândurile dominate de griji, pentru ce va urma din punct de vedere economic, după această pandemie, nu îi uşurează misiunea.

„Stau acasă, citesc ştirile, îmi organizez lucrurile. Şi vorbesc cu fiul meu, Răzvan, care e la Riadh. Dar faptul că stau acasă mă face să înnebunesc. Dupa ce acest virus va trece, o să ajungem cu toţii la psihiatrie! Oamenii nu sunt obişnuiţi să stea în casă. Mai ales cei care fac sport. Astăzi, trebuie să ţii legătura prin telefon, să vorbeşti despre diverse subiecte. Altfel, înnebuneşti cu adevărat. Şi nu vorbesc doar despre fotbalişti, ci despre toată lumea”, a afirmat Mircea Lucescu pentru Tuttomercatoweb.

De altfel, tehnicianul român îi sfătuieşte pe sportivi să nu îşi piardă din vedere pregătirea fizică: „Sunt jucători de top şi au tot ce le trebuie acasă. Trebuie să se antreneze, să rămână activi. Întotdeauna! Trebuie să fie pregătiţi fizic, când antrenamentele se vor relua”, iar în ceea ce priveşte reducerile salariale aplicate fotbaliştilor, acesta a punctat: „Trebuie să o faca. Cel mai ruşinos lucru în fotbal este falimentul. Dacă jucătorii îşi iubesc clubul, trebuie să facă orice pentru a-l salva şi să evite o asemenea ruşine. Cedând astăzi, vor salva ziua de mâine”.
Cel mai recent, Mircea Lucescu a antrenat prima reprezentativă a Turciei, sub comanda sa disputându-se 17 meciuri, dintre care patru victorii, şase remize şi şapte înfrângeri. Despărţirea s-a produs cu câteva luni înainte de expirarea contractului. De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a mai antrenat Corvinul, echipa naţională a României, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Şahtior Doneţk şi Zenit St. Petersburg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite