Mircea Lucescu, veşnic nemulţumit de arbitraj: De ce s-a plâns acum, chiar înainte de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mircea lucescu foto facebook

Reputatul tehnician, în vârsta de 75 de ani, unul dintre cei mai mari din lume în activitate, are, totuşi, o problemă: cu cei care conduc meciurile de pe teren sau, mai nou, din cabina VAR.

Mircea Lucescu e împotriva tehnologiei! Mai precis, împotriva eliminării greşelilor de arbitraj prin introducerea sistemului video. Ceea ce e extrem de bizar, având în vedere că „Il Luce“ se plânge mereu de erorile comise de „cavalerii fluierului“, iar ele pot fi eliminate sau, în orice caz, reduse drastic prin folosirea sistemului de arbitraj video (VAR).

Acum însă, înaintea partidei cu Juventus (miercuri, ora 22.00, Digi Sport, Telekom Sport, LookSport), potrivit Digi Sport, tehnicianul celor de la Dinamo Kiev s-a arătat dezamăgit de faptul că VAR a fost introdus în meciurile de fotbal.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Mi-am exprimat opinia chiar de la început, când UEFA a reunit tehnicienii din toată Europa. I-am spus atunci lui Michel Platini (n.r. - fost preşedinte UEFA) că sunt împotriva introducerii VAR, pentru că fotbalul îşi pierde frumuseţea şi dinamismul.

*Când un jucător atacă prin alunecare, în dinamica jocului pare o luptă între bărbaţi. Dacă priveşti tacklingul pe slow-motion, pe unele cadre momentul e complet diferit, ceea ce duce la cartonaşe roşii. În ultima clipă, ridică puţin piciorul sau îl agaţă puţin pe adversar.

*Dacă arbitrii sunt ghidaţi permanent de recomandările VAR, unele echipe pot avea la sfârşitul partidelor 6 sau 7 jucători pe teren. Fotbalul e un sport de contact în care nimeni nu vrea să cedeze. Poate că eu sunt din altă generaţie, dar în acest caz inovaţia nu ajută performanţa.

Liga Campionilor, grupa G, miercuri

Juventus - Dinamo Kiev 22.00

Ferencvaros - Barcelona 22.00

Clasament

1. Barcelona 4 4 0 0 13-2 12

2. Juventus 4 3 0 1 8-4 9

3. Dinamo Kiev 4 0 1 3 3-10 1

4. Ferencvaros 4 0 1 3 5-13 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite