Sport

articolul anterior articolul urmator

Mircea Sandu, distrus: A povestit câţi bani a trebuit să plătească din cauza unui proces pierdut cu FRF

4
9 Nov 2019 07:12:31
Autor: Amir Kiarash

După ce a condus fotbalul românesc mai bine de 20 de ani, Mircea Sandu a încercat o ultimă manveră înainte de a pleca de la Federaţia Română de Fotbal (FRF). A plătit însă scump pentru gestul său.

În 2014, cu Gică Popescu condamnat la închisoare cu 24 de ore înainte de alegerile pentru şefia FRF, Mircea Sandu asistat, neputincios, la victoria lui Răzvan Burleanu. 

În disperare de cauză, Sandu a recurs la o manevră pe ultima sută de metri: a tras sforile în Comitetul Executiv care i-a aprobat o rentă viageră şocantă. Iată ce urma să primească Mircea Sandu, deşi nu mai era preşedinte FRF:
 
*Rentă viageră în valoare de 50.000 de euro anual
 
*Drept de administrare al etajului 2 al unei clădiri a FRF
 
*Orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF
 
*O limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi
 
*Telefon
 
*Personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar
 
*Deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi
 
*Transport aerian la clasa business

Aşa cum era firesc, federaţia lui Burleanu a atacat acest pachet şocant în instanţă şi a obţinut anularea lui, mai întâi, la tribunal, în 2017, iar apoi printr-un verdict definitiv dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Invitat, miercuri seară, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu“, difuzată de gsp.ro şi moderată de Ovidiu Ioaniţoaia, Sandu a povestit cât l-a costat acest proces pierdut.

Ce a spus Mircea Sandu?

*M-au dat în judecată, mi-au făcut plângeri penale la DNA... Ce să le fac? Asta-i viaţa noastră! 

*M-au dat în judecată cu contractul de rentă. Am câştigat la fond, dar la apel era tatăl unei angajate a federaţiei în complet. S-a recuzat, dar a rămas cealaltă colegă şi m-au făcut prag. Am pierdut procesul, dar nu pe legalitate, ci pe moralitate. 

*Am pierdut şi-am dat tot ce-am primit de la federaţie. Am dat 140.000 de lei şi-am plătit şi onorariul avocatului lor de 20.000 de lei.

*Eu am fost dat afară din birou, dat afară de la Mogoşoaia. Plăteam accesul acolo (n.r. - la sala de fitness), 150 de lei pe lună şi vreo 40 echipamentul. După, mi s-au închis porţile şi mi s-a transmis că nu se mai poate, că sunt echipele, loturile...Au venit cu vrăjeli care la mine nu ţin. Să fie sănătoşi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

George Luca's
9.11.2019, 08:26:40

Sa facem cheta sau subscriptie publica pentru sarmanul om, ca si el ne-a oferit atatea bucurii prin fotbalul curat, pe care l-a pastorit!

+1 (1 vot)
bios
9.11.2019, 09:29:36

Ce nemernic ordinar ! Un ticalos cu tupeu fantastic...

+1 (1 vot)
Kongo-Müller
9.11.2019, 13:10:00

Treaba era deja aranjata . Daca ar fi castigat "corectul si cinstitul" Gica Popescu, Nashul' avea toate aceste mici recompense ca sa-si traiasca lnistit batranetea si sa-i ajunga de un biscuite si un ceai de musetel. Dezamagitor este faptul ca oameni ai Generatiei de Aur ca Prunea, Gica Hagi si Gica Popescu, inca il mai sustin si inceraca sa-l reintroduca in circuitul mafiot din fotbalul romanesc din care mai fac parte Clanul albanez din Pipera, Corleone, si alte buboaie infecte care plang dupa "vremurile bune" ...

Mircea11
10.11.2019, 10:21:39

Povestiri din ciclul: cu nashu' la psihiatru ! Escroc patentat.