Mircea Sandu îl provoacă pe Răzvan Burleanu: "Să donăm fiecare câte 25.000 de lei unei case de copii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu a adresat din nou o scrisoare deschisă actualului preşedinte al FRF, în care vrea să facă câteva lămuriri privitoare la situaţia sa.

Domnule Răzvan Marian Burleanu,

"În peste 50 de ani de fotbal am învăţat că acest sport este apanajul bărbaţilor adevăraţi. Am învăţat să gândesc şi să mă exprim liber, să accept criticile dure dacă sunt formulate într-un limbaj decent, iar când cineva mă nemulţumeşte să încerc mai întâi să lămuresc problema faţă în faţă. În ani de zile de administraţie sportivă la cel mai înalt nivel am învăţat să vorbesc şi să acuz doar bazându-mă pe probe.
De când aţi preluat mandatul de preşedinte al FRF, încă nevalidat de instanţele competente, aţi refuzat aproape orice contact cu mine. Este ridicol să discutăm prin intermediul presei despre chestiuni care puteau fi lămurite între noi inainte de a se propaga ca minciuni sfruntate în spaţiul public. De câteva zile mă insultaţi în mass-media. Astăzi calomniile au atins apogeul într-o conferinţă de presă pe care aţi dorit-o spectaculoasă. Să nu mă înţelegeţi greşit: am o deschidere totală faţă de libertatea de exprimare, însă în aceeaşi măsură cu asumarea responsabilităţii.
Nu intenţionez să analizez în amănunt elucubraţiile dvs. Admit că aţi putea fi prost sfătuit, dar mă intorc la responsabilitate, la curajul de a discuta faţă în faţă. Ca atare, o să vă chem să produceţi dovezile afirmaţiilor dvs în faţa Justiţiei. Dincolo de faptul că aţi făcut publice date parţiale dintr-un contract de colaborare privat, cu clauze confidenţiale protejate prin lege, ţin să fac câteva precizări:
• Nu folosesc un automobil proprietatea FRF;
• Cei doi angajaţi sau consilieri personali platiţi pentru mine de FRF nu există;
• Suma de 40.000 euro/ luna pe care o avansaţi drept costuri aferente întreţinerii funcţiei mele se limiteaza doar la renta viagera şi la câte un plin de motorină pentru lunile martie, aprilie şi mai.
Părerile pe care le emiteţi despre mine, cum că sunt ahtiat după bani şi funcţii, fac deja parte din spectacolul ridicol pe care-l regizaţi. Vă propun să donăm fiecare câte 25.000 lei pentru o casă de copii, dacă tot vorbiţi de bani. Iar dacă tot vorbiţi de funcţii, vă provoc să demisionati din funcţia de preşedinte FRF, iar eu vă promit că nu voi mai candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv UEFA, cu şanse de a fi ales vicepreşedinte.
N-am avut niciodată iluzia veşniciei şi nici nu sunt un predicator al virtuţii. Am privit mandatele mele la FRF ca o muncă serioasa, ca pe o datorie zilnică şi nu silnică, fără să umblu cu jumătaţi de măsură. Pot privi pe oricine în ochi. Pun liniştit capul pe pernă. Nu mi-am jignit niciodată colaboratorii, n-am persiflat marii internaţionali, n-am desconsiderat membrii asociaţi.
La FRF, domnule Razvan Marian Burleanu, sunt multi profesionisti redutabili care nu merită să fie denumiti “şoareci” nici măcar în glumă. Din acest fotbal de “aprozarişti” si de “descurcareţi”, cum ii denumiti dvs în bătaie de joc pe membrii asociaţi, au ieşit succese istorice care au umplut de mândrie milioane de romani. Iar marii internaţionali sunt eroii care au inghiţit iarba şi şi-au rupt picioarele pentru ţara noastră; chiar merită să-i tăvăliţi prin cuvinte  grele in “bodegile de lânga oras”?
Astept cu nerabdare rezultatele auditului promis încă din campania dvs. Sper că e facut de o companie cu reputaţie. Sunt convins că va fi pe deplin favorabil institutiei FRF, pe care dvs o târaţi într-un război murdar al declaraţiilor sforăitoare fără suport real, cu pierderi financiare şi de imagine pe care viitorul le va deconta."
Mircea Sandu,
Presedinte de onoare al FR de Fotbal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite