Mirel Rădoi şi-a scos fratele din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele fostului căpitan stelist a fost închis în trei ţări pentru furt, în timp ce sora sa trăieşte de pe o zi pe alta, tatăl e pescar, iar mama este casnică. Născut într-o familie de muncitori la o centrală termică din Drobeta-Turnu Severin, Mirel Rădoi a preferat să crească alături de bunicii săi, care aveau un apartament în oraş.

Fundaşul lui Al-Hilal a fost tot timpul conştient că nu va putea răzbate din sărăcie decât prin muncă. S-a rupt de familie şi şi-a croit drum către o carieră de fotbalist. Fratele fostului stelist, Mihai Nicuşor, mai mic cu doi ani decât Mirel, a crescut altfel.

A început încă de tânăr să umble în compania unor personaje din lumea interlopă a Severinului. I-a plăcut şi fotbalul, dar a fost nevoit să-l abandoneze din cauza unei accidentări la genunchi. De aici, cale liberă spre distracţii, băutură şi jocuri de noroc.

I-a plătit datoriile

Mihai s-a impus repede în bandele de cartier şi între prietenii de o calitate îndoielnică. Profitând de fizicul impunător, acestuia i-a plăcut tot timpul scandalul, în Severin fiind recunoscut pentru bătăile provocate în discoteci, pe străzi sau în baruri. Beneficiind de situaţia financiară bună a lui „Mati”, aşa cum este alintat Mirel Rădoi în Severin, Nicuşor arunca cu sutele de euro prin baruri la lăutari şi juca rummy şi barbut pe sume uriaşe.

După ce cheltuia tot ce primea de la Mirel, Mihai se împrumuta la bişniţari. Vizitele fostului fundaş stelist în Severin erau tot timpul un prilej de bucurie pentru interlopii olteni, întrucât atunci când venea acasă, acesta trebuia să achite datoriile acumulate de Mihai.

N-au vrut afacere

După ce salariul lui „Mati” în Ghencea a crescut, au crescut şi posibilităţile jucătorului. Astfel, acesta s-a gândit să-şi aducă rudele pe drumul cel bun. Le-a propus Alexandrei şi lui Mihai să le deschidă o mică afacere, dar a fost refuzat. Cum datoriile mezinului se înmulţeau iar resursele de la Mirel se epuizau, Mihai a plecat din ţară.

Prima oară, acum şase ani, a fost în Spania împreună cu o gaşcă de prieteni pentru a fura haine şi a le vinde în ţară, însă a fost prins de poliţia iberică şi închis pentru câteva luni. După eliberare, nu s-a lecuit şi a continuat cu astfel de obiceiuri, plecând periodic „afară”, acolo unde se ocupa cu sustrasul de haine. 

50.000 de dolari, ultimul ajutor dat de Mati

În urmă cu un an şi jumătate, fratele cel mic a plecat din nou după haine, însă de data aceasta în Germania.

Prins şi închis şi aici, Mihai a dat peste rigurozitatea autorităţilor nemţeşti, care doreau să-l reţină pentru mai mult timp. Cu mari eforturi şi bani grei plătiţi pe avocaţi, Mirel a reuşit să-l scoată din închisoare şi să-l aducă în ţară. Nici atunci Mihai nu s-a învăţat minte şi a continuat să se îndeletnicească cu ce a învăţat şi a sfârşit din nou după gratii, în Italia, acolo unde şi-a petrecut Crăciunul în 2008. 

image

                                                                Mihai Nicuşor Rădoi, „oaia neagră“ a familiei

Eliberat chiar înainte de revelion, acesta nu a mai plecat din ţară până în prezent. Din cei 1,4 milioane de dolari pe care îi ia anual de la arabi, Mirel a hotărât să-i acorde un ultim ajutor fratelui său. I-a dat 50.000 de dolari, asigurându-l că aceştia sunt ultimii bani pe care îi vede de la el.

Mihai şi-a cumpărat un apartament cu două camere în Severin, cu circa 45.000 de dolari şi în momentul de faţă trăieşte din cei 5.000 de dolari rămaşi. Pare să se mai fi liniştit, plecând după tatăl său pe malul Dunării pentru a se face pescar.

Sora Alexandra e şomeră

Mirel Rădoi are şi o soră, Alexandra, în vârstă de 25 de ani. Nici ea nu a realizat mai nimic în viaţă, trăind pe cârca fratelui fotbalist. După ce în adolescenţă pierdea vremea prin oraş în preajma unor prieteni de ocazie, Alexandra a plecat din Severin pentru a încerca să înceapă o nouă viaţă la Timişoara, unde a muncit pentru o scurtă perioadă la o casă de amanet.

Cum salariul ei nu sărea de 10 milioane de lei vechi, iar viaţa era destul de scumpă în oraşul de pe Bega, Alexandra Rădoi s-a întors acasă. A primit şi ea de la Mirel 50.000 de dolari, bani din care şi-a luat un apartament, dar nici acum nu lucrează nicăieri, stând acasă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite