Mitică, ai băgat mâna în borcanul cu miere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Dragomir a aprobat un comision de 2,2 milioane de euro către o firmă intermediară „fantomă“. Gigi Becali contestă comisionul de 5% din suma obţinută pe ultimele şase pachete din drepturile de televizare, încasat de către o firmă de intermediere.

Patronul Stelei şi preşedintele LPF s-au certat ca la uşa cortului, după ce Gigi Becali l-a acuzat pe Dumitru Dragomir că i-a înşelat pe patronii de cluburi cu privire la comisionul plătit unei firme pentru intermedierea vânzării ultimelor şase pachete din drepturile TV pentru următorii trei ani. „L-am sunat pe Mitică şi i-am spus să nu întreacă măsura. Să ia 3%, dar nu 5%, că altfel îi fac plângere şi o să anulez Adunarea Generală. L-am sunat pe Nicolae Badea de la Dinamo, dar nu mi-a răspuns. Deci, e vorba despre o înţelegere. Pe Badea îl respectam foarte mult, dar pentru măgăria asta nu o să-l mai respect. E clar, Mitică vrea să «ciupească» două milioane de euro din banii cluburilor", a spus Becali.

Despre ce bani vorbeşte Becali?

Ultimele 6 pachete din drepturile TV au fost vândute cu 45 de milioane, iar Dragomir a hotărât ca 5% din acest procent (circa 2,2 milioane de euro) să revină unei firme intermediare „fantomă". Dragomir spune că va oferi aceşti bani firmei respective din comisionul pe care îl ia Liga, adică 6,5% din suma totală, de 81 de milioane de euro (circa 5 milioane de euro). 

De ce era nevoie de intermediari?

Marele semn de întrebare se ridică în privinţa acestei firme intermediare şi utilitatea acesteia. Din moment ce pachetele au fost cumpărate de RCS&RDS, adică acelaşi partener al Ligii de trei ani, şefii de cluburi se întreabă de ce era nevoie de folosirea unor intermediari. Becali suspectează că o parte din cele 2,3 milioane de euro vor ajunge în buzunarul lui Dragomir.

Ce spune Mitică?

Replica lui Dumitru Dragomir nu a întârziat să apară: „Becali bate câmpii. Liga are un comision legal de 6,5% din suma totală, pentru că ea este deţinătoarea exclusivă a drepturilor TV, şi nu cluburile. Din aceşti bani, se va plăti şi comisionul către firma care ne-a intermediat vânzarea ultimelor pachete către RCS&RDS. Gigi mi-a jurat pe fetiţele lui că nu se mai ia de mine, dar acum mă jigneşte. El crede că la LPF se fură cum a furat el pământurile". 

În 2005, Dragomir şi Becali s-au certat din acelaşi motiv

Războiul dintre Gigi Becali şi Dumitru Dragomir nu este deloc unul nou. Primul mare conflict pe care cei doi l-au avut  datează încă din 2005, iar motivul este aproximativ acelaşi ca azi: comisioanele pentru drepturile de televizare ale primului eşalon. La vremea respectivă, Dumitru Dragomir îi vânduse drepturile de televizare lui Horaţiu Nicolau, patronul de la Telesport, care, la rândul său, a revândut altor televiziuni anumite opţiuni. „Mitică are 70% din firma lui Nicolau", susţinea atunci latifundiarul. „Toată viaţa ta n-ai făcut nimic, doar ai furat şi ai prăduit. Mă, oligofrenule, mă, analfabetule, mă faci hoţ pe mine?! Eu te-am făcut patron la Steaua. Iar tu eşti un diavol!", a fost replica lui „Corleone".

Înjurături ca la uşa cortului

- Gigi despre Mitică
- L-am sunat şi i-am zis că îi ajunge 3 la sută, adică un milion şi două sute. Am ajuns să negociez ca patron şpaga angajatului.
- Să facă ce vrea el, pentru că mi-o s*** dimineaţa, la prânz şi seara. A ajuns şi boşorogul ăsta să compare cu mine! Trimit Garda peste el.
- Nu am linişte până nu îl văd schimbat din fruntea LPF. Să vină Gică Popescu în locul lui! E un om în care toţi patronii au încredere. Pe Dragomir trebuie să-l pândim mereu ca să nu ne fure.
- Mitică despre Gigi
- Facerea de bine e f**** de mama. Am să-l dau în judecată pe acest analfabet, a terminat-o toata viaţa cu mine!
- Becali a zis că e europarlamentar şi nu se atinge nimeni de el. Toti sunt idioţi, numai el este deştept. A ajuns la litera «OI» din alfabet.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite