Moarte misterioasă în Raliul Dakar: un motociclist polonez şi-a pierdut viaţa, fără a fi implicat într-un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michal Hernika participat în premieră la Raliul Dakar FOTO AP
Michal Hernika participat în premieră la Raliul Dakar FOTO AP

Motociclistul polonez Michal Hernik a fost găsit fără suflare în cea mai periculoasă cursă de anduranţă din lume, raliul Dakar.

De-a lungul timpului, 28 de sportivi şi-au pierdut viaţa în Raliul Dakar, teribila competiţie automobilistică desfăşurată în prezent în America de Sud. Ultima victimă e un polonez aflat la prima sa experienţă de acest gen.
Etapa a treia a Raliului 2015 a fost îndoliată de decesul în condiţii misterioase a motociclistului polonez Michal Hernik. Alarmaţi de faptul că sportivul n-a mai ajuns la finalul rundei, organizatorii au început să-l caute cu un elicopter şi l-au găsit mort, la o distanţă de 300 de metri de traseul de concurs. Hernik n-avea cască, iar motocicleta nu prezenta semnele specifice unui accident, astfel că nu s-a putut stabili deocamdată o cauză a morţii.

„Ca amator, ar fi un succes pentru mine să termin Raliul Dakar, indiferent de loc”, spunea polonezul, ca o premoniţie, înainte de debutul său în temuta cursă de anduranţă. Deşi poartă numele capitalei Senegalului, competiţia s-a mutat în 2009 din Africa în America de Sud. În cele 36 de ediţii disputate până în prezent, s-au consemnat peste 70 de decese (inclusiv din rândul spectatorilor), Michal Hernik fiind al 28-lea sportiv care îşi pierde viaţa prin dunele de nisip ale Dakar-ului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite