Se pregăteşte modificarea sistemului competiţional în Liga 1. Echipele ar putea juca în sistem playoff. „Adevărul“ explică ce înseamnă acest sistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliştii s-ar putea duela din 2014 cu alte cinci echipe pentru câştigarea campionatului FOTO Răzvan Păsărică
Steliştii s-ar putea duela din 2014 cu alte cinci echipe pentru câştigarea campionatului FOTO Răzvan Păsărică

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat că a trimis către LPF şi FRF o solicitare pentru reducerea numărului de echipe în Liga I şi implicit modificarea sistemului competiţional.

Liga I s-ar putea transforma radical peste doi ani. Aşa cum se întâmplă în Belgia şi Rusia, şi în prima divizie din România campionatul ar putea fi câştigat în urma unui sistem play-off, iar echipele retrogradate vor fi decise în urma unui sistem play-out. Ce presupune acest lucru? În loc de 18 echipe câte sunt în prezent în Liga I, ar putea fi 14, primele şase urmând a se lupta între ele, în meciuri tur-retur, pentru câştigarea titlului de campioană, iar ultimele şase vor juca pentru a evita cele două locuri retrogradabile.

În acest fel, campionatul ar fi mult mai disputat, spre deosebire de sistemul actual, când o echipă îşi poate adjudeca titlul cu mult înainte de final, aşa cum s-a întâmplat cu Steaua în acest sezonul. La fel se va întâmpla şi la retrogradare, unde cele două echipe care vor cădea în Liga a II-a vor lupta până la final pentru a rămâne în prima divizie.

Steaua a fost prima echipă care a trimis către FRF şi LPF o cerere de modificarea a actualului sezon competiţional. „O sa le dăm bătaie de patru ori pe sezon celor de la Dinamo! Am făcut o cerere la Federaţie şi Ligă prin care solicităm trecerea la 14 echipe, cu play-off. Cerem oficial acest lucru”, a spus Becali la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite