Moment istoric: De când nu mai avusese fotbalul românesc un titular la Juventus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Drăguşin a evoluat 120 de minute pentru Juventus, în meciul de cupă
Radu Drăguşin a evoluat 120 de minute pentru Juventus, în meciul de cupă

Radu Drăguşin (18 ani) a prins, miercuri seară, primul „11“ al torinezilor, în optimile Cupei Italiei, fiind printre cei mai buni tineri aruncaţi în luptă de Andrea Pirlo.

Până la meciul Juventus - Genoa de miercuri seară, Adrian Mutu fusese ultimul român titularizat într-o partidă oficială la formaţia torineză. 

Se întâmpla la capătul sezonului 2005-2006, ultimul în care românul a evoluat pentru „Bătrâna Doamnă“. În acea stagiune, Mutu a evoluat în 45 de partide, în toate competiţiile, marcând de opt ori. Şi a fost titularizat ultima dată la 30 aprilie 2006, într-un meci din Serie A, cu Siena (3-0), când a evoluat 57 de minute.

Juve a mai mizat pe tineri din România

După plecarea lui Mutu la Fiorentina, Juventus l-a avut în curte şi pe portarul Laurenţiu Brănescu. Acesta a fost transferat de la Râmnicu Vâlcea, pe când avea doar 18 ani. Doar că Brănescu n-a apucat niciodată să debuteze la echipa mare a torinezilor. Şi acum, la 26 de ani, a ajuns la Poli Iaşi, după ce a trecut pe la mai multe formaţii printre care Zalgiris (Lituania), Gorica (Croaţia), Dinamo sau Kilmarnock (Scoţia).

5.372 de zile trecuseră până miercuri seară de la ultimul meci oficial în care un jucător român, Adrian Mutu, evoluase pentru Juventus din postura de titular.

Cifrele lui Radu Drăguşin în meciul de cupă

*111 atingeri de balon 

*83 de pase reuşite 

*90% procentaj al paselor reuşite

*4 intercepţii

*8/8 dueluri câştigate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite