Moment special în Spania: Record emoţionant stabilit de un sportiv de peste 41 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alberto Cifuentes Martínez, portar Cadiz
Alberto Cifuentes Martínez, portar Cadiz

Ne-am obişnuit ca jucători precum Messi şi Cristiano Ronaldo să jongleze cu recordurile, însă, din când în când, surprizele frumoase vin şi din partea unor anonimi.

Alberto Cifuentes Martínez e un portar de care, probabil, nu auziseră până duminică, 99% dintre iubitorii fotbalului. Acum însă goalkeeper-ul veteran îşi trăieşte momentul de glorie.

Iar asta pentru că la 41 de ani şi 114 zile, Alberto Cifuentes Martínez a devenit cel mai vârstnic debutant din istoria campionatului spaniol de fotbal! Legitimat la Cadiz, nou-promovară în La Liga, Cifuentes Martínez a fost rezervă, etapa trecută, în meciul pierdut de Cadiz, acasă, 0-2 cu Osasuna. Atunci, a fost preferat între buturi David Gil (26 de ani).

Duminică însă, i-a venit rândul lui Cifuentes Martínez să joace. Şi n-a dezamăgit! Şi-a ţinut poarta închisă, iar Cadiz s-a impus în deplasarea de la Huesca, scor 2-0. De fapt, acest scor i-a mai oferit goalkeeper-ului de 41 de ani un record: a devenit cel mai vârstnic portar care şi-a ţinut poarta închisă într-un meci din La Liga! Până acum, acest record era deţinut de Cesar Sanchez, fost goalkeeper la Real Madrid.

În fine, prin apariţia sa pe teren, duminică, Cifuentes Martínez a urcat pe locul 3 şi în clasamentul celor mai vârstnici fotbalişti care au evoluat vreodată în prima ligă spaniolă, după Harry Lowe (48 de ani şi 226 de zile) şi un alt portar, Ricardo (41 de ani şi 153 de zile).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite