Momentul adevărului: Ce se va întâmpla în România când vom avea un sportiv bolnav de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justin Ştefan a explicat că, odată repornită, Liga I nu se va mai suspenda din cauza apariţiei unor noi cazuri
Justin Ştefan a explicat că, odată repornită, Liga I nu se va mai suspenda din cauza apariţiei unor noi cazuri

Cu siguranţă, cea mai arzătoare problemă e legată de momentul în care e posibil să avem un jucător bolnav de COVID-19 sau poate mai mulţi de la aceeaşi echipă.

Într-o intervenţie la Look TV, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a explicat că urmează să fie stabilit un protocol şi pentru această situaţie: „Trebuie să fie definit un prag peste care, dacă o echipă trece ca număr de infectări, să fie nevoită la carantină totală“. 

Oricum, cert e că, odată reluată, Liga I nu se va mai opri din cauza apariţiei unor cazuri de coronavirus: „Respectiva echipă nu va fi programată, dar acest lucru nu va presupune sub nicio formă blocarea Ligii I“. 

În Germania, chiar de la prima etapă de după reluare, un meci al celor de la Dynamo Dresda a fost amânat, fiindcă au fost doi jucători bolnavi la echipă. Rămâne de văzut dacă LPF va proceda la fel, cu amânarea unui meci pentru o echipă intrată în carantină, sau dacă va include în regulament pierderea partidei cu 0-3 de câtre formaţia care, izolată, va fi în imposibilitatea de a se prezenta la un meci! 

Până vom avea normele acestei situaţii, cert e că, după cum LPF le-a comunicat deja cluburilor, numele jucătorilor bolnavi nu trebuie să fie dezvăluite în public! Fotbalistul cu COVID-19 trebuie să fie izolat acasă, urmând a ţine legătura, telefonic, cu medicul echipei.

Datele disputării meciurilor rămase

-Iunie: 13/14 - 20/21 - 24/25 - 27/28

-Iulie: 4/5 - 8/9 - 11/12 - 18/19* - 22/23 - 25/26 - 28-29

-August: 1/2

*Se încheie play-off-ul, va continua play-out-ul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite