Monica Niculescu, convocări bizare: A lăsat-o pe tuşă pe Jaqueline Cristian! Revin Halep şi Cîrstea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Numită de curând căpitan al echipei feminine, Monica Niculescu (33 de ani, 152 WTA) a luat o serie de decizii neaşteptate pentru duelul cu Italia, care va fi găzduit de Cluj-Napoca, la datele de 16 şi 17 aprilie.

Echipă feminină a României a fost părăsită, în 2018, de Sorana Cîrstea, iar în 2019 de Simona Halep, aceasta luând o pauză după eşecul dramatic din semifinalele Fed Cup-ului, 2-3 cu Franţa, la Rouen.

Acum însă, atât Cîrstea şi Halep vor avea nevoie de prezenţe în competiţia redenumită, între timp, Billie Jean King Cup. Asta deoarece, ele urmează să meargă la Tokyo, în delegaţia României, pentru Jocurile Olimpice din această vară (23 iulie - 8 august). Includerea Soranei Cîrstea în lotul olimpic a născut deja o controversă uriaşă, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Iar acum, convocările făcute de Monica Niculescu vor stârni, cu siguranţă, alte dezabateri. Iar asta pentru că noul căpitan de echipă a sărit-o din schemă pe Patricia Ţig (63 WTA), a doua româncă din clasamentul WTA, şi a ignorat-o şi pe Jaqueline Cristian (22 de ani, 140 WTA).

Iată lotul anunţat de Monica Niculescu:

*Simona Halep (3 WTA)

*Sorana Cîrstea (66 WTA)

*Irina Begu (74 WTA)

*Ana Bogdan (102 WTA)

*Mihaela Buzărnescu (137 WTA)

*Raluca Olaru (41 WTA la dublu)

Cristian

Jaqueline tocmai a atins cea mai bună clasare din carieră!

În privinţa lui Jaqueline Cristian (foto), neconvocarea ei e cu atât mai surprinzătoare cu cât ea tocmai a făcut un turneu foarte bun, la Sankt Petersburg, atingând sferturile. Astfel, a şi urcat 20 de locuri, în noua ierarhie mondială. 

Mai mult, în 2020, când Halep şi Cîrstea renunţaseră la lot, Jaqueline a jucat pentru România, la Cluj, contra Rusiei. Şi a obţinut o victorie magnifică, cu Kudermetova (37 WTA), scor 7-5, 6-3. România a fost învinsă atunci, scor 2-3, calificarea fiind tranşată de rusoaice, după meciul de dublu. 

Faţă de meciul cu Rusia din februarie 2020, a mai fost sărită din schemă şi Gabriela Ruse (163 WTA). Iată ce rezultate a obţinut România la acea confruntare cu Rusia:

*Meciul 1 - Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6

*Meciul 2 - Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1

*Meciul 3 - Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7

*Meciul 4 - Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova 7-5, 6-3

*Meciul 5 - Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse - Anna Kalinskaia/Anna Blinkova 3-6, 2-6

CITEŞTE ŞI:

Ţiriac a băgat-o pe iubita fiului său la Olimpiadă: Sorana merge la Tokyo, deşi n-ar avea dreptul!

Omul lui Ţiriac sare în ajutorul şefului: Cum a fost aleasă Sorana Cîrstea să meargă la Tokyo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite