Monica Niculescu, a treia româncă în optimi, la Doha. Ea va evolua cu liderul WTA Caroline Wozniacki

0
Publicat:
Ultima actualizare:
niculescu

Monica Niculescu, locul 92 WTA, a baneficiat de abandonul sportivei Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 14, la scorul de 6-7 (6), 6-2, 3-0, calificându-se în optimi, la Qatar Open.

Miercuri, jucătoarea română a pus din nou în scenă un meci marcă înregistrată, cu schimburi lungi de mingi, cu rispă de energie, cu numeroase slice-uri, cu o defensivă foarte bună, epuizându-şi adversara. Totuşi, românca şi-ar fi putut face meciul mai uşor, dacă ar fi reuşit să concretizeze avantajul de 6-3 avut în tie-break.

A fost un prim set de aproape o oră şi 20 de minute, cu opt break-uri, cele două jucătoare câştigând fiecare pe serviciul celeilalte, de la 2-2. După ce a ratat mingile de set, Niculescu a jucat din ce în ce mai bine şi a câştigat nouă din următoarele 11 ghemuri. După două ore şi 13 minute, Rybarikova s-a retras de pe teren, acuzând o accidentare.

În faza următoare Niculescu, care a trecut în primul tur de Maria Şarapova, va da piept cu liderul mondial, daneza Caroline Wozniacki. Până în prezent, ele s-au întâlnit de nouă ori, iar Wozniacki a câştigat de opt ori.

Niculescu este a treia româncă în optimi la Doha, după ce Simoan Halep şi Sorna Cîrstea au reuşit aceeaşi performanţă.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite