Mourinho „fierbe“: Cum au stricat nemţii de la Leipzig un moment important din cariera sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Mourinho a spus, după meci, că, din cauza accidentărilor, Tottenham e o echipă fără gloanţe în mijlocul unui război
Jose Mourinho a spus, după meci, că, din cauza accidentărilor, Tottenham e o echipă fără gloanţe în mijlocul unui război

Ajuns la Tottenham, „The Special One“ are probleme tot mai mari, mai ales din cauza accidentărilor. Iar acum e la un pas de eliminarea din Liga Campionilor cu echipa care, anul trecut, a jucat finala.

*Meciul de miecuri a fost cel cu numărul 150 pentru Jose Mourinho în Liga Campionilor. Doar alţi trei tehnicieni se pot lăuda cu 150 de partide sau mai multe în această competiţie: Ancelotti, Ferguson şi Wenger. Dintre aceştia, doar Ancelotti are mai multe victoriiî, 84, în primele sale 150 de meciuri. Mourinho a rămas la 81.

*Tehnicianul celor de la Tottenham a pierdut pentru a patra oară, acasă, turul unei „duble“ din Liga Campionilor. O dată, a obţinut calificarea în retur: pe când era la Porto, în 2003, după confruntarea cu Panathinaikos. În ultimele trei dăţi însă, a fost eliminat de fiecare dată:

-Pe când era la Chelsea, în 2006, în faţa Barcelonei

-Pe când era la Real Madrid, în 2011 şi 2012, tot în faţa Barcelonei

*Dacă Mourinho n-a avut motive de bucurie, în schimb, omologul său de pe banca nemţilor a avut chiar două, pe lângă victoria în sine. Julian Nagelsmann (32 de ani şi 211 zile) a devenit cel mai tânăr manager aflat pe banca unei echipe într-o partidă din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor! El a doborât recordul care fusese stabilit, în sezonul trecut, de Domenico Tedesco (33 de ani şi 161 de zile), antrenorul care s-a aflat pe banca celor de la Schalke, în optimi, în „dubla“ cu Manchester City. Doar că Schalke a pierdut „dubla“ respectivă cu 2-10 la general!

*Fiecare dintre primele şapte goluri reuşite de Timo Werner (Leipzig) în Liga Campionilor au fost în deplasare. În întreaga istorie a competiţiei, niciun alt fotbalist n-a avut o astfel de serie pe terenuri străine, înainte de a marca acasă.

Liga Campionilor, optimi, tur

Marţi

Dortmund – PSG 2-1

Håland 69, 77 / Neymar 75

Atl. Madrid – Liverpool 1-0

Saul 4

Meciurile retur sunt programate pentru 11 martie

Miercuri

Atalanta – Valencia 4-1

Hateboer 16, 62, Ilicici 42, Freuler 57 / Cheryshev 66

Tottenham – Leipzig 0-1

Werner 58-pen

Meciurile retur sunt programate pentru 10 martie

25 februarie

Chelsea – Bayern

Napoli – Barcelona

26 februarie

Real Madrid – Man. City

Lyon – Juventus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite