Mourinho şi Real au mai „furat“ un trofeu Barcelonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii lui Real au  câştigat al doilea trofeu  consecutiv în faţa Barcelonei
Fotbaliştii lui Real au câştigat al doilea trofeu consecutiv în faţa Barcelonei

Campioana Spaniei s-a impus în returul Supercupei, scor 2-1, şi graţie numărului de goluri mai mare reuşit în deplasare, în tur a fost 3-2 pentru Barça, a devenit noua deţinătoare a trofeului.

Un nou episod al legendarului El Clasico, cea mai urmărită dispută fotbalistică a planetei, s-a consumat miercuri pe „Santiago Bernabeu". A fost noaptea Realului, echipa lui Jose Mourinho adjudecându-şi Supercupa Spaniei, deşi la general scorul a fost egal, 4-4. Pentru Barça, lucrurile au început la fel de prost cum se terminaseră în manşa tur. Atunci Messi a ratat o uriaşă ocazie de a face 4-1, iar pe contraatac Valdes i-a dat mingea cadou lui Di Maria, care a marcat pentru un nesperat 3-2.

La Madrid, ghinionul catalanilor şi-a arătat colţii de la încălzire. Tito Vilanova l-a pierdut pe Dani Alves, care a simţit dureri la călcâiul stâng, iar medicii au decis să-l menajeze. În locul brazilianului a intrat conaţionalul Adriano, dar n-a rezistat pe teren decât 30 de minute. Nu s-a accidentat, ci a fost eliminat la o fază la care l-a faultat ca ultim apărător pe Ronaldo. Era deja 2-0 pentru Real, iar Barcelona părea îngenuncheată. A renăscut însă din magia lui Messi, efortul lui Xavi şi zvâcnirile lui Iniesta, iar repriza secundă a fost una incredibilă.

În inferioritate, Barcelona a stăpânit terenul, însă Pedro, Alba, Montoya şi Messi n-au găsit golul. Argentinianul a ratat în ultimele secunde ale partidei, şutând pe lângă poarta lui Casillas, la o fază care putea schimba scorul, soarta meciului şi stăpâna trofeului. Nu-i mai puţin adevărat că Real Madrid a irosit şi ea câteva ocazii mari de poartă, care au aruncat în disperare 100.000 de spectatori ce au trăit periculos până în ultima secundă a partidei.

Casillas şi-a felicitat colegii de la naţională

Deşi înfrânţi, jucătorii Barcelonei au avut puterea de a sta pe gazon şi de a asista la premierea învingătorilor. Xavi, Iniesta, Pique şi ceilalţi au fost felicitaţi de Iker Casillas, căpitanul naţionalei Spaniei, pentru atitudinea lor. „Au dat dovadă de mare sportivitate", a spus portarul care a ajuns la 19 trofee câştigate cu Real Madrid. Finalul meciului a prilejuit şi o întâlnire între Ronaldo şi Messi, care s-au intersectat în faţa arbitrilor. Cei doi s-au evitat reciproc, refuzând să dea mâna şi băgând capul în pământ, secvenţă surprinsă de camerele de luat vederi.

Debut pentru Modrici şi Song

Ultimul Real - Barça a avut şi doi actori noi. La Real a debutat croatul Modrici, transferat pentru 37 de milioane de euro, în vreme ce la Barça a jucat camerunezul Alexandre Song, adus cu 19 milioane de euro. Atât Modrici, cât şi Song puteau fi decisivi, primul ratând o ocazie uriaşă de poartă, iar cel de-al doilea pasând inspirat la ultima oportunitate  a meciului, irosită de Messi. Aducerea lui Modrici la Real a însemnat însă şi despărţirea de un alt jucător.

Granero va pleca în Anglia, la Quenns Park Rangers. Şi Barcelona ar putea rămâne fără un fotbalist, întrucât olandezul Afellay e curtat insistent de Tottenham.

Vilanova nu-i găseşte loc lui Fabregas

O mişcare ciudată a noului antrenor de la Barcelona este scoaterea din echipă a lui Cesc Fabregas. Fostul mijlocaş de la Arsenal, piesă de rezistenţă sezonul trecut, a fost ţinut din nou pe banca de rezerve, Vilanova preferând să-l introducă în final pe tânărul Tello.

„Tito va trebui să-i găsească locul lui Fabregas. Se simte absenţa lui din echipă", a scris presa catalană. Înlocuitorul lui Guardiola a dat mâna cu Mourinho, cel care anul trecut îi băgase mâna în ochi, iar relaţiile dintre ei par să fie acum normale. „În primul rând vreau să felicit Real pentru cucerirea trofeului", a spus el în deschiderea conferinţei de presă de la final. „E adevărat că madrilenii au avut multe ocazii în debutul meciului, dar acest lucru se datorează faptului că noi am pierdut mingea prea uşor, iar ei au reuşit să joace peste apărarea noastră. În zece oameni am jucat formidabil, dar recunosc că aş fi preferat să câştigăm trofeul", a mai spus tehnicianul de 42 de ani.

Omologul său, Jose Mourinho, a refuzat să apară în faţa presei, sărbătorind probabil singurul trofeu pe care nu şi-l adjudecase în faţa rivalei de moarte. Portughezul avea în palmares Cupa Spaniei şi campionatul cu Real, dar îi lipsea Supercupa. În total, Mou are 20 de trofee cucerite, toate în ultimii zece ani, cu patru echipe diferite, şi are dreptate când cere să fie supranumit „The Only One", în loc de „The Special One".

63 de trofee are Real Madrid în palmares după Supercupa câştigată miercuri noaptea

1.573 de zile  trecuseră de la ultima victorie a Realului pe teren propriu în faţa Barcelonei

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite