Munchen are sprijin puternic din partea sponsorilor pentru organizarea JO de iarnă din 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munchen a mai organizat JO de vară
Munchen a mai organizat JO de vară

Comitetul de candidatură pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 în oraşul german Munchen a primit susţinerea companiei aeriene Lufthansa, care se alătură firmei de echipament sportiv Adidas printre partenerii financiari ai dosarului, informează AFP, citată de Agerpres.

Valoarea sprijinului financiar al Lufthansa nu a fost precizată, dar AFP o estimează la 3 milioane de euro. Pe trei dintre fuselajele aparatelor sale, compania va picta logo-ul candidaturii oraşului Munchen.

Graţie implicării Lufthansa, care s-a alăturat Adidas, BMW şi caselor de economii din Germania, comitetul de candidatură dispune deja de 'peste jumătate' din cele 30 de milioane de euro de care oraşul are nevoie pentru a-şi apăra şansele, a afirmat primarul Munchenului, Christian Ude.

Candidatura, susţinută mai ales de legendara patinatoare Katarina Witt, 'beneficiază de sprijinul populaţiei', a insistat Ude.

Potrivit unui sondaj realizat în rândul a 3.000 de persoane, 88% din populaţia Germaniei susţine candidatura.
Capitala Bavariei a organizat deja Olimpiada de vară din 1972. Dacă va avea câştig de cauză la votul din iulie 2011, Munchenul va deveni primul oraş care a găzduit atât Jocurile Olimpice de vară, cât şi cele de iarnă.
Oraşele cu care va concura Munchenul în vara anului viitor sunt Annecy (Franţa) şi Pyeongchang (Coreea de Sud).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite