Mutu a scăpat de uriaşa amendă! Juventus şi Livorno, obligate să plătescă clubului Chelsea 21 de milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cluburile Juventus Torino şi Livorno au fost obligate de Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadul FIFA să plătească suma de 21 de milioane de euro grupării Chelsea, pentru că l-a folosit gratis pe Mutu, după ce acesta a fost dat afară de la echipa londoneză.

Iniţial, această sumă ar fi trebuit să fie plătită de Mutu, acum la echipa franceză Ajaccio, dar Chelsea s-a îndreptat spre cele două grupări italiene după ce nu a obţinut banii de la român, a precizat Gazzetta dello Sport. Suma datorată englezilor este de 17,7 milioane de euro, la care se adaugă dobânda, rezultând peste 21 de milioane de euro. Juventus şi Livorno au termen 21 de zile să facă recurs la TAS.
Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Jucătorul român a ajuns în 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno.
“Mutu a plătit pentru ce a făcut, a stat 7 luni pe tuşă, a plătit şi o amendă. Vina este a lui Juventus. În prima fază, ca să-l aibă, l-a trecut pe la Livorno, apoi a jucat un an şi jumatate la ei, ca să devina şi el campion. Juventus trebuia sa aştepte să se termine suspendarea aceea de şapte luni, pentru care Mutu era descalificat, şi să poarte discuţii după ce se termină suspendarea”, a spus Ioan Becali la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite