Mutu, prima reacţie după ce ungurii ne-au făcut „ţigani“: Ce vrea să vadă după acest scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu

Selecţionerul naţionalei de tineret a comentat faptul că, pe tot parcursul duelului cu Ungaria U21, elevii săi au fost şicanaţi de adversari.

România U21 a scos Ungaria U21 din Europeanul de tineret pe care maghiarii îl organizează, în această perioadă, alături de Slovenia. După un meci dramatic, tricolorii mici au întors rezultatul, după cum „Adevărul“ a scris aici.

După meciul câştigat de ai noştri pe teren, a urmat un scandal ce continuă să ia proporţii. Concret, jucătorii români au povestit cum adversarii lor i-au făcut „ţigani“. Federaţia Română de Fotbal a anunţat, în mod oficial, că a făcut o plângere la UEFA, după aceste incidente.

Acum, o primă reacţie a avut şi selecţionerul Adrian Mutu, după cele petrecute, sâmbătă, la Budapesta.

Ce a spus Adrian Mutu?

Eu n-am auzit de pe bancă dacă s-a strigat, dar mi-au povestit băieţii ce s-a întâmplat, aceste lucruri se duc dincolo de fotbal. Dar aşa ceva n-are ce căuta în fotbal. Sper ca UEFA să ia măsura corectă, pentru binele tuturor!

Grupa A, ultima etapă, marţi

România U21 - Germania U21 19.00, TVR1

Ungaria U21 - Olanda U21, 19.00, TVR 2

Clasament

1. Germania 2 1 1 0 4-1 4

2. România 2 1 1 0 3-2 4

3. Olanda 2 0 2 0 2-2 2

4. Ungaria 2 0 0 2 1-5 0

Primele două clasate vor merge în sferturi. Fazele eliminatorii sunt programate pentru 31 mai - 6 iunie.

Calculele calificării în sferturi pentru România U21

*Dacă vom bate Germania, suntem în sferturi.

*Dacă România şi Germania vor înregistra o remiză albă, s-ar face un clasament în trei, iar tricolorii mici vor fi eliminaţi, dacă Olanda bate Ungaria, din cauza golaverajului inferior, în comparaţie cu cel al nemţilor.

*Dacă România - Germania se va încheia 1-1, elevii lui Mutu vor merge în sferturi, doar dacă Olanda va bate Ungaria la limită, scor 1-0. 

*România şi Germania se pot califica la braţ, în cazul unui egal de la 2-2 în sus. Un astfel de scenariu ar face inutilă o eventuală victorie a Olandei, în meciul cu Ungaria. Pentru că, din nou, s-ar face un clasament în trei, dar calificate vor fi România şi Germania, datorită unui golaveraj mai bun în partidele directe.

*România poate ajunge în fazele eliminatorii şi dacă e învinsă de Germania. Cu condiţia ca, în celălalt meci, Olanda să nu câştige în faţa Ungariei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite