Nadal s-a întors

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal s-a prezentat într-o ţinută originală  
Rafael Nadal s-a prezentat într-o ţinută originală  

„Matadorul“ e gata să-şi apere titlul la Indian Wells, pe care l-a mai câştigat în 2007 şi în 2009. Spaniolul a lipsit de pe teren în lunile trecute din cauza unei accidentări la genunchi. Ultima partidă jucată de el a fost la Australian Open, când a abandonat în „sferturi”.

Problemele de sănătate nu-i dau pace lui Rafael Nadal. Accidentările de la genunchiul drept care l-au făcut să nu-şi poată apăra titlul la Wimbledon şi să-l piardă pe cel de la Roland Garros în sezonul trecut, au revenit şi în 2010. Ibericul a abandonat în „sferturi" la primul turneu de Mare Şlem din an, cel de la Australian Open, şi nu a mai intrat pe teren până la sfârşitul săptămânii trecute.

Din această cauză nu a răspuns nici convocării la echipa de Cupa Davis a Spaniei, care a jucat în primul tur a Grupei Mondiale împotriva Elveţiei. Sven Groneveld, un reputat antrenor de tenis, a dezvăluit anul trecut că genunchii lui Nadal sunt afectaţi de tendinită, şi că par a fi ai unui sportiv de 33 de ani. Astfel, spune tehnicianul, Nadal nu va mai putea juca mult timp la nivel înalt.

Chiar dacă specialiştii nu-i dau şanse mari să-şi revină la nivelul de dinainte, spaniolul nu se lasă. El a revenit la Mastersul de la Indian Wells cu o victorie în primul tur, impunându-se în faţa germanului Rainer Schuettler, cu 6-4, 6-4. „Doar trei săptămâni nu am intrat pe teren deloc. Apoi am început antrenamentele şi chiar am tras foarte tare pentru a putea să revin pe teren", a adăugat Nadal, care încearcă să obţină al 16-lea titlu Masters şi primul din mai anul trecut, când a câştigat la Roma. În runda următoare, Rafael Nadal îl va întâlni pe tenismenul croat Mario Ancic, care s-a aflat la un moment dat în Top 10 ATP. 

A jucat pentru Haiti

Ocupant al poziţiei a treia a ierarhiei ATP, Rafael Nadal a fost prezent alături de Andre Agassi, Pete Sampras şi Roger Federer la un meci demonstrativ de dublu, în urma căruia s-au strâns cel puţin un milion de dolari pentru reconstrucţia statului Haiti. Perechea Sampras-Federer a câştigat cu scorul de 8-6.

Hănescu l-a întâlnit din nou pe Federer

Jucătorul român Victor Hănescu l-a întâlnit aseară, după închidere ediţiei, în turul doi al Mastersului de la Indian Wells, pe numărul 1 mondial Roger Federer. A fost a doua confruntare dintre cei doi tenismeni în acest sezon, după cea de la Australian Open, tot în runda secundă. Elveţianul s-a impus atunci în trei seturi, 6-2, 6-3, 6-2. Românul a trecut în primul tur de argentinianul Juan Ignacio Chela, cu 6-3, 7-6(4), în timp ce pentru liderul clasamentului ATP este prima partidă după şase săptămâni.

Federer nu a mai jucat după ce a câştigat Australian Open, el fiind nevoit să lipsească de la turneul de la Dubai, din cauza unei infecţii pulmonare, iar în runda inaugurală la turneul califormian a avut tur liber. Pentru accederea în turul doi, Hănescu şi-a asigurat un premiu de 11.500 de dolari şi 25 de puncte ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite