Nadal îl expediază rapid pe Federer, 6-3, 6-4, 6-2, şi se califică, pentru a 12-a oară, în finală la Roland Garros!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer Rafael Nadal Roland Garros FOTO Guliver Gettyimages

Federer a opus o replică dârză pe zgura din capitala Franţei, a aruncat cu tot ce a avut la îndemână în Rafa, dar spaniolul a avut răspunsurile pregătite de fiecare dată.

în ultimii 5 ani, elveţianul recuperase spectaculos din diferenţa cândva enormă în întâlnirile directe cu Nadal. Astfel, Federer nu mai pierduse la rivalul său din 2015 şi venea după o serie de 5 succese în ultimele 5 meciuri, doar că niciuna dintre aceste victorii nu fusese obţinută pe zgură.


Nadal a fost astăzi jucătorul mai bun şi s-a impus după un meci care a durat două ore şi 25 de minute.

”Felicitări lui Roger, este incredibil la ce nivel joacă la 37 de ani. Pentru mine a fost o plăcere să evoluez împotriva acestui mare jucător. A fost un meci dificil, cu un vânt puternic, sunt foarte bucuros că voi disputa o nouă finală la Roland Garros, cel mai important turneu pentru minel'', a spus Nadal la interviul de la finalul meciului

În ultimul act, Nadal, deţinătorul trofeului şi de 11 ori câştigător al acestui Grand Slam, îl va întâlni pe învingătorul dintre sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, şi austriacul Dominc Thiem, locul 4 ATP.

Palmaresul Federer vs Nadal - 39 de meciuri

victorii 15-24

15 meciuri pe zgură 2-14

20 meciuri pe hard 11-9 (8-6 Nadal pe outdoor hard, 5-1 Federer indoor),

3 meciuri pe iarbă 2-1

24 de finale 10-14

9 finale de Grand Slam 3-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite