Nadia Comăneci şi reproşurile aduse perioadei comuniste din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre Nadia Comăneci şi performanţele ei din gimnastică nu a „scăpat“ nimic nescris, însă modul în care aceasta s-a raportat la comunism şi traiul în România vremurilor acelea par subiecte inepuizabile.

După ce Nadia Comăneci s-a retras din gimnastică în anul 1984, a avut mai multe invitaţii de a da ceva înapoi sportului care a consacrat-o: „În perioada comunistă devenisem un fel de deţinut liber, regimul de atunci, după rămânerea în străinătate a mai multor sportivi şi antrenori, nu îmi mai dădea voie să plec în afara ţării, deşi eram invitată la diverse evenimente. Lumea credea că o duc bine, că sunt favorizată. A fost o perioadă dificilă“, a declarat Nadia Comăneci pentru corinacaragea.ro.

În cele din urmă, fosta gimnastă a fugit din România cu o lună înainte izbucnirea Revoluţiei din 1989, după ce pe 27 noiembrie în acel an a trecut ilegal graniţa în Ungaria şi a solicitat azil politic în SUA, stabilindu-se peste ocean şi devenind cetăţean american în urmă cu un deceniu şi jumătate.

Nadia Comăneci, supranumită „Zeiţa de la Montréal“, aniversează 53 de ani

Portretul Nadiei Comăneci în presa britanică. Fosta sportivă, jurat într-o emisiune de talente

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite