Sport

articolul anterior articolul urmator

Naftalina complexelor. Despre meciuri şi comentatori

7
18 Jun 2016 13:02:26
Péter Demény

Superb, magistral, extraordinar, fenomenal - sunt doar cîteva dintre expresiile pe care le-am auzit de la comentatorii meciului România-Elveţia. Meciul de deschidere l-am urmărit în Ungaria, dar n-aş putea spune că mi-a fost dor de epitetele astea.

Dacă n-aş fi ştiut la ce mă uit aş fi crezut că joacă Brazilia lui Ronaldo împotriva Franţei lui Zidane. Cînd colo, două echipe submediocre. Chipciu, vai, şi Keşeru, şi Torje, şi ştiu eu cine, şi-a tăiat mai ales unul dintre comentatori propria-i răsuflare. Păi ce ai, frate?! Atacuri extraordinare, combinaţii fenomenale, driblinguri geniale, pase sclipitoare. Dar pe teren era tot 1-0 datorită unui penalty. Apoi 1-1 şi o tăcere melancolică.

A, dar penaltyul, ca şi cel cu Franţa, a fost rezultatul unor acţiuni nepereche, nicidecum unul gratuit, adversarul a fost nevoit să faulteze, noi l-am nevoit, pardon, l-am obligat!
 
M-am gîndit de unde atîtea superlative absolute şi adjective laudative? De unde complexul ăsta de inferioritate care îi obligă pe mulţi să se scuze pentru un fapt care ori e natural şi atunci n-are de ce să te scuzi, ori e cel puţin curios, şi-atunci poţi să te scuzi cît vrei. Şi cred că e totuşi curios, pentru că o echipă de la mare în sus mai dă şi goluri din acţiune.

Dar ar fi fost o posibilitate ca PRO TV să facă un gest miraculos, admirabil, nemaipomenit, superb, genial. Dacă ar fi cumpărat şi dreptul de difuzare a meciurilor Ungariei alături de cele pe care le-a difuzat şi le va difuza - astăzi, Portugalia-Austria. Suntem mulţi cei pe care le-ar fi interesat, cetăţeni români născuţi pe teritoriul epitetelor gratuite. PRO TV însă a pierdut această şansă. Şi a rămas cu epitetele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Menumorut
18.06.2016, 13:48:56

Chiar m-as fi mirat sa va citesc un articol fara referire la...Ungaria ! Absolut genial, spectaculos, nemaivazut, nemaigandit acest articolas despre..Ungaria !

+4 (4 voturi)
Paun Al
18.06.2016, 14:26:49

Unde ati auzit dv comentariile de care vorbiti ? Prin ce filtru le-ati trecut ? Cat despre posibilitatea de a vedea Ungaria , aveti dv in Cluj , in Ardeal , asa cum am si eu posibilitatea sa vad la Iasi de ex. majoriatea posturilor TV maghiare pe RDS-RCS... Dar dv aveti boala dv ..inoperabila , netratabila ...pe romani si pe ce este romanesc . .

+4 (4 voturi)
Mircea B.
19.06.2016, 00:10:55

La ce slab joaca si Ungaria.. Dar se vede pe M4 daca nu stiati. Am vazut azi Ungaria-Islanda.

+2 (2 voturi)
Marcus
19.06.2016, 15:06:49

Eterna atitudine de victima. LGBT si tiganii au luat se pare pauza pe durata Campionatului. De ce nu ramaneti in Ungaria dl Demeny, daca sunteti atat de nefericit aici ?

+2 (2 voturi)
Menumorut
19.06.2016, 18:46:48

Pai acolo nu-i asculta nimeni nefericirea care ar parea normala. Aici doar nefericirea minoritara e normala ! http://adevarul.ro/news/sport/ultrasii-ungariei-s-au-dezlantuit-marsilia-s-au-batut-fortele-ordine-facut-salutul-nazist-1_576698aa5ab6550cb818ca62/index.html

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările