Naomi Osaka a devenit cea mai bine plătită sportivă din toate timpurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai de succes jucătoare de tenis a Japoniei, Naomi Osaka, a devenit şi cea mai bine plătită sportivă din lume într-un an calendaristic, anunţă Forbes. Campioana de la Australian Open 2019, în vârstă de 22 de ani, a spulberat recordul stabilit anterior, în 2015, de rusoaica Maria Şarapova.

Anul trecut, Naomi Osaka a avut încasări totale de 37,4 milioane de dolari din premii şi contracte de sponsorizare, depăşind cu 1,4 milioane de dolari totalul Serenei Williams, a doua cea mai bine plătită sportivă a lumii.

Naomi Osaka, plătită regeşte de sponsori

Tenisul creşte constant valoarea premiilor în bani, lucru evident în special la turneele de Mare Şlem, dar şi la Turneul Campioanelor, care tocmai a stabilit recordul pentru cel mai mare cec pus la bătaie pentru învingătoare.

Cu cele trei titluri câştigate în 2019, la US Open, Osaka şi Beijing, Naomi Osaka a fost doar a treia în topul celor mai mari câştiguri în WTA la finalul sezonului trecut. În total, ea a adunat din premii 6.788.282 de dolari, fiind întrecută cu aproximativ 174.000 de dolari de Simona Halep, dar şi de australianca Ashleigh Barty, care a adunat peste 11 milioane de dolari din premii, stabilind un record în WTA.

Naomi Osaka a câştigat însă de aproximativ 5,5 ori mai mulţi bani de la sponsori decât pe teren în 2019. Dubla US Open 2018 - Australian Open 2019 i-a adus niponei contracte de sponsorizare extrem de generoase, care au propulsat-o, practic, deasupra tuturor la totalul încasărilor stagionale: Nike i-a pregătit un contract uriaş pentru a o lua de la Adidas, iar firme mari, precum P&G, Nissan sau Mastercard au licitat şi i-au obţinut în cele din urmă semnătura. În total, Naomi Osaka are listaţi 15 sponsori pe site-ul oficial. Faptul că reprezintă Japonia este un avantaj evident pentru Osaka, chiar dacă ea s-a mutat de ani buni în Statele Unite.

Naomi şi Serena pun sportul feminin pe harta încasărilor la nivel mondial

Nu este un secret faptul că, în general, sportivii sunt plătiţi mai bine decât colegele lor. Iar tenisul este cam singurul sport în care premiile au fost aduse la paritate între feminin şi masculin.

În aceste condiţii, Naomi Osaka şi Serena Williams, prin încasările realizate în 2019, punctează pe locurile 29 şi 33 în topul Forbes al celor mai bine plătiţi sportivi ai lumii, astfel încât sportul feminin are din nou două reprezentante în Top 100 al veniturilor în lumea sportului pentru prima dată din 2016 încoace.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite