Naţionala de fotbal a stabilit un amical prăfuit pentru luna viitoare! Cu cine vor tricolorii să îşi lingă rănile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbal România Austria (0-1) în Liga Naţiunilor FOTO EPA-EFE / Robert Ghement

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, vineri, că prima reprezentativă va juca o partidă amicală cu Belarus, în data de 11 noiembrie, pe teren propriu.

Ultimele trei meciuri oficiale ale României au reprezentat tot atâtea eşecuri. În decurs de o săptămână, tricolorii au pierdut cu Islanda, 1-2, în barajul pentru turneul final al CE, 0-4, cu Norvegia şi 0-1, cu Austria, în Liga Naţiunilor, rezultate în urma cărora am pierdut ultima speranţă de calificare la Campionatul European şi ne-am micşorat considerabil şansele de calificare la CM 2022. 

Amicalul cu Belarus reprezintă însă oportunitatea perfectă de a rupe avalanşa de înfrângeri prin care tricolorii au egalat un record negativ vechi de 24 de ani, de la Campionatul European din Anglia. În 1996, în grupele turneului final, fusese ultima dată când România pierduse trei meciuri oficale consecutive, 0-1 cu Franţa, 0-1 Bulgaria şi 1-2 cu Spania. 

“Pentru respectarea cerinţelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic şi respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie, FRF a perfectat un meci amical pentru prima reprezentativă. Echipa naţională pregătită de Mirel Rădoi va juca, astfel, o partidă de pregătire pe data de 11 noiembrie 2020, împotriva primei reprezentative a Belarusului, pe teren propriu. Ora disputării şi stadionul urmează a fi stabilite şi comunicate ulterior”, se arată pe site-ul FRF.

La 4 zile după amicalul cu Belarus, pe 15 noiembrie, România va întâlni Norvegia în Liga Naţiunilor (Arena Naţională – Bucureşti), iar apoi, la 18 noiembrie, va juca împotriva Irlandei de Nord, la Belfast, în aceeaşi competiţie.

Belarus ocupa la final de septembrie locul 87 în clasamentul FIFA. A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1. În Liga Naţiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) şi din nou Kazahstan (2-0 acasă).

Tricolorii au întâlnit de patru ori până acum Belarus, reuşind două victorii şi două remize.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite