Naţionala de handbal feminin a plecat decimată la CM. Ce s-a întâmplat cu cele 4 jucătoare suspectate de doping

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul naţionalei României şi staff-ul federaşiei au luat o decizie în privinţa celor patru jucătoare asupra cărora planează suspiciuni de dopaj, Laslo, Bazaliu, Buceschi şi Bucur

După ce au renunţat marţi la Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu, oficialii handbalului românesc au decis ca nici Eliza Buceschi şi Daria Bucur să nu mai facă deplasarea în Japonia, clubul Corona Braşov rămânând fără reprezentantă la echipa naţională.

Dacă Lazlo şi Bazaliu au fost înlocuite încă de ieri de Patricia Vizitiu (SCM Craiova) şi Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), în locul lui Buceschi şi al lui Bucur a fost  convocată doar Elena Dache de la Dunărea Brăila, iar România a plecat la Mondiale cu doar 17 jucătoare.

„Elena Dache a fost convocată pentru Campionatul Mondial, pentru că trebuie să fim asiguraţi din toate punctele de vedere”, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, pentru prosport.ro.

Conform gsp.ro, "tricolorele" au decolat astăzi spre Munchen, cu zborul Lufthansa de la ora 12:55, Elena Dache plecată de dimineaţă de la Brăila, fiind preluată în regim de urgenţă de reprezentanţii Aeroportului „Henri Coandă". Ea a prins zborul în ultima clipă pentru a se alătura echipei.

În cazul în care vor veni şi veşti bune în următoarea perioadă, în timp util, cele patru fete de la Corona Braşov ar putea să ajungă ulterior în Japonia.


Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost iniţial dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea terapiei cu laser intravenos - interzisă de regulamentul WADA.

Lotul României care a făcut deplasarea în Japonia:

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă
Extreme stânga: Florica, Iuganu
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoşer
Centri: Pristăviţă, Zamfirescu, Dache
Interi dreapta: Vizitiu
Extreme dreapta: Udriştoiu, Seraficeanu
Pivoţi: Pintea, Băcăoanu, Ostase

Programul României din Japonia: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) şi Ungaria (6 decembrie).

Joi,de la ora 13.00, la Sediul Federaţiei Română de Handbal, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, alături de secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, vor susţine o conferinţă de presă, în care se vor aduce mai mult lămuriri pe acest subiect.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite