Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Ardean Elisei a dat 4 goluri
Valentina Ardean Elisei a dat 4 goluri

Naţionala de handbal feminin s-a calificat, miercuri, la Kaunas, la turneul final al Campionatului European din luna decembrie, după ce a învins reprezentativa Lituaniei, cu scorul de 34-24 (20-11), în penultimul meci din grupa 1 preliminară a competiţiei.

Marcatoarele tricolore au fost Chintoan 6 goluri, Ardean-Elisei 4, Tănăsie 4, Buceschi 4, Udriştoiu 3, Perianu 3, Tiron 3, Zamfirescu 2, Vizitiu 2, Cartaş 1, Chiper 1, Szucs 1 gol, iar pentru Lituania s-a remarcat Ivanauskaite 7 reuşite.

La Kaunas nu au făcut deplasarea Cristina Neagu şi Oana Manea, menajate de antrenorul Toms Ryde, informeaz[ news.ro..

Cu victoria de miercuri seară, România acumulează 8 puncte şi ocupă locul secund în grupă, după liderul Norvegia, tot cu 8, care a învins în aceeaşi zi reprezentativa Belarus, scor 32-22 (15-9), nordicele fiind şi ele calificate la turneul final al CE din 2016.

Anterior, tricolorele au învins Lituania, cu 29-20, Belarus, cu 25-23, Norvegia, cu 25-20, iar în cea de-a patra partidă au cedat în faţa nordicelor, cu 17-27.

Ultimul meci al tricolorelor din grupa 1 va avea loc, sâmbătă, la Piatra Neamţ, cu Belarus (4 puncte), în aceeaşi zi Norvegia urmând să întâlnească pe teren propriu Lituania (0 puncte).

Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe, plus o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final al Campionatului European din acest an, găzduit de Suedia, între 4-18 decembrie. Suedia este calificată direct la turneul final în calitate de naţiune organizatoare.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 10 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite