Naţionala de handbal masculin a României, rezultat catastrofal cu Kosovo! Soarta calificării este compromisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
minge

România şi-a diminuat serios şansele de a se califica la Campionatului European din 2022, după un eşec dureros, scor 30-25, duminică seara, în meciul de pe teren propriu cu reprezentativa Kosovo, scor 30-25 (16-12).

Naţionala de handbal masculin a României începuse bine actualele preliminarii. În primele două meciuri, tricolorii pierduseră greu cu marea favorită Suedia, scor 30-33, şi învinseseră entuziasmant Muntenegru, 36-27, echipă considerată principală contracandidată la poziţia secundă în grupă. 

Miercurea trecută, a venit primul duş rece, rezultatul de egalitate din Kosovo. 23-23, după o întâlnire în care tricolorii au irosit un avantaj de 5 goluri avut la pauză.  

Duminică seara însă, echipa naţională a dat peste cap şi cele mai pesimiste scenarii. Cu o poartă aproape inexistentă, 2 parade în tot meciul, şi cu un atac care s-a întrecut în ratări,  echipa antrenată de Rareş Fortuneanu a părăsit terenul învinsă categoric, scor 30-25 (16-12),

Ultimele două jocuri ale România vdin aceste preliminarii vor fi la 28 aprilie, cu Suedia (la Sibiu) şi cu Muntenegru, în 2 mai (Podgorica).

Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante. Naţiunile gazdă, Ungaria şi Slovacia, alături de campioana europeană Spania şi finalista ultimei ediţii, Croaţia, sunt direct calificate la turneul final.

Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute cu formaţiile de pe primele două locuri din fiecare grupă.

Turneul final va avea loc în Ungaria şi Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

Clasamentul grupei

1. Suedia 6 puncte 3 meciuri

2. Kosovo 4 puncte 4 meciuri

3. România 4 puncte 4 meciuri

4. Muntenegru 2 puncte 3 meciuri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite