Naţionala masculină de handbal joacă un meci mare în weekend: TVR 1 transmite partida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Fortuneanu, selecţioner România
Rareş Fortuneanu, selecţioner România

Băieţii speră să revină la un Campionat European după o absenţă de 24 de ani. Ultima calificare a tricolorilor la turneul final continental a fost în 1996, când s-au clasat pe poziţia a 9-a.

Aflaţi într-o grupă dificilă cu Suedia, de patru ori campioană europeană, cu Muntenegru - locul 18 la ultimul European - şi cu reprezentativa din Kosovo, tricolorii trebuie să ocupe unul dintre primele două locuri, pentru a fi siguri de calificarea la EURO 2022, întrecere găzduită de Ungaria şi Slovacia. 

Din cele 8 grupe de calificare vor prinde biletul pentru turneul final şi patru cele mai bune echipe clasate pe pozitia 3-a.

Echipa României, pregătită de Rareş Fortuneanu, joacă în acest an două partide în calificări. Prima s-a desfăşurat joi, 5 noiembrie - în deplasare cu Suedia, meciul încheindu-se cu victoria Suediei, scor final: 33-30. Iar a doua, cu Muntenegru, este programată pentru duminică, 8 noiembrie, la Baia Mare.

Telespectatorii vor putea urmări România – Muntenegru, din preliminariile Campionatului European de handbal masculin, duminică, 8 noiembrie, începând cu ora 18.25, în direct la TVR 1.

„Duelurile cu Muntenegru sunt, cu siguranţă, cheia calificării, mai ales că echipa din spaţiul ex-iugoslav este una valoroasă, cu patru prezenţe consecutive la turneele finale continentale. Muntenegru a câştigat clar primul meci din preliminarii, cel cu Kosovo, scor: 32-25. În lotul adversarilor sunt şi handbalişti care evoluează sau au trecut prin Liga Zimbrilor, ca Nemanja Grbovic, Stevan Vujovic, Nebojsa Simovic sau Marko Lasica”, a spus jurnalistul Dragoş Cojocaru, care va comenta partida pentru TVR, alături de colegul său Dragoş Bocanaciu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite