Sport

articolul anterior

Nea Puiu, fotbalul nu e pe acatiste...

4
20 Jun 2016 00:01:09
Cristian Retegan

Suntem o ţară de antrenori, iar astăzi suntem toţi supăraţi pe tine... Nu pentru că am pierdut cu Albania, nu pentru că n-am marcat niciun gol din acţiune la acest turneu final. Ci pentru că nimeni nu înţelege greşelile de începător ale unui om cu atâta experienţă în spate.

Probabil fiecare selecţioner are câte un fix. Aşa cum Piţurcă ni l-a băgat pe gât pe Cociş, aşa cum la Răzvn Lucescu, Florescu era decarul naţionalei dat afară de la o echipă din liga a doua din Rusia, aşa nu înţelegem titularizarea lui Prepeliţă două meciuri consecutive, care probabil nici lotul Letoniei nu l-ar fi prins dacă se calificau. 

Nu-mi explic de ce Răzvan Raţ a prins lotul cu 16 minute jucate în 2016. Nu înţeleg de ce nu ar fi fost Săpunaru mijlocaşul la închidere în locul lui Prepeliţă şi Măţel fundaşul dreapta de bază. Apropo de Măţel, toată viaţa lui a jucat doar pe dreapta. Ce s-a întâmplat azi? De ce în locul lui Ivan nu a fost Florin Tănase la lotul extins? De ce Sânmărtean, un om care a schimbat faţa meciului cu Albania, a fost ţinut 5 reprize pe bancă, la 36 de ani? De ce jucătorii de pe dreapta joacă pe stânga şi invers? Bogdan Stancu este de neînlocuit? 

Cine schimbă 4-5 jucători de la un meci la altul la un campionat cu asemena miză? Din câte ştiu, nici măcar în cantonamente, cluburile nu schimbă atât de mulţi jucători de la un meci la altul. Rămânem supăraţi că n-ai avut curaj să îndrăzneşti mai mult. Că nu ai vrut să laşi moştenire. Că n-ai îndrăznit un Răzvan Marin. Rămânem supăraţi şi pe Burleanu, care nu va pute explica punerea în funcţie a unui selecţioner care nu a mai activat în forbal timp de 10 ani. 

Dar pe noi oricum nu ne bagă nimeni în seamă. Rămânem amărâţi şi cu durere în suflet. Păcat de toată atmosfera din ultimele două săptămâni din România. Fără viziune, nu avem niciun viitor. 

Rămâi cu bine dragă fotbal! Astăzi te-am pierdut definitiv! 

P.S. Tătăruşanu nu se va trezi nici la 35 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Camelian Propinatiu
20.06.2016, 01:02:12

Mare lucru n-are cum sa e schimbe. http://sport24.lefigaro.fr/le-scan-sport/business/2016/06/09/27004-20160609ARTFIG00036-la-valeur-de-l-equipe-de-france-serait-de-700-millions-d-euros.php N-ai cu cine! Acesta e nivelul sportului românesc, al învăţământului, al clasei politice, al agriculturii, şi chiar al vieţii intelectuale mass media. Sincronizarea cu nivelul occidental e însă simplă: presiune civică pt înlocuirea incompetenţilor cu specialişti, fie ei şi de import. În plus, chiar în postromânism http://propinatiu.ro/carti românii ar trebui sa aiba, învăţând de la albanezi, curajul de a nu mai permite persiflarea permanentă a valorilor naţionale, încât să te poţi baza sufleteşte şi pe oarecare patriotism.

+2 (2 voturi)
Paun Al
21.06.2016, 10:36:00

Daca vrem calitate , performanta ..acestea sunt pe ..organizare si bani . Vrem performanta , dar atunci haideti sa organizam realizarea performante i si sa fim dispusi sa platim pentru asta . Un exemplu este FC Barcelona ...cu actionari ...publicul catalan.

Lucian Pufu
27.06.2016, 14:32:49

Credeti ca daca platim, avem? Eu n-as fi asa convins...

Valerian Tociu
26.06.2016, 10:12:15

Pai la ce jucatori a avut saracu,toata speranta I-a fost in acatiste si icoane....Asa ca sa nu-l judecam prea aspru....De unde nu-I,nici Dumnezeu nu cere....

Modifică Setările