Neagu, discurs formidabil în pauza meciului cu Ungaria: Cristina a povestit ce le-a spus fetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu a transformat nouă aruncări de la 7 metri cu Ungaria şi a avut un total de 10 goluri
Cristina Neagu a transformat nouă aruncări de la 7 metri cu Ungaria şi a avut un total de 10 goluri

La pauză partidei care a trimis România în Main Round-ul Mondialului, totul părea pierdut: Ungaria avea 6 goluri în faţă, în condiţiile în care şi egalul ar fi calificat-o în următoarea fază!

Meciul cu Ungaria a rămas în istoria naţionalei feminine de handbal ca printre puţinele întâlniri în care tricolorele au revenit pe final şi au transformat o partidă aproape pierdută într-una câştigată dramatic!

Iar succesul a fost cu atât mai valoros cu cât a menţinut Româina în cursa pentru medalii la Mondialul din Japonia. Astăzi, la 24 de ore după acea revenire de senzaţie, Cristina Neagu a povestit cum a „resuscitat“ echipa în pauză, când totul părea pierdut, şi ce dialog scurt a avut cu Crina Pintea înainte de a transforma aruncarea de la 7 metri din ultimele secunde care a adus victoria României.

Ce a spus Cristina Neagu?

*La pauză, le-am spus să rămânem pozitive şi să încercăm să ne apropiem la 2-3 goluri de adversare, să punem presiune pe ele. Asta am facut şi Ungaria nu mai ştia ce să facă în atac, era un talmeş-balmeş, nu mai aveau soluţii. 

*Crina (n.r. - Pintea) mi-a dat mingea şi mi-a zis „Poţi!“, aşa cum mi-a zis înainte de fiecare aruncare de la 7m. M-am gândit atunci la foarte multe lucruri, aveam emoţii foarte mari. Ştiam că puteam trimite echipa în main round sau pe ultimele locuri. Ştiam şi că executasem foarte bine până în acel moment şi că aveam toate premisele să o fac din nou. 

*La final le-am spus fetelor că sunt foarte mândră de ele şi că asta îmi doresc să văd la echipa naţională, pentru că echipa asta poate mai mult decât îşi imaginează. 

*Suntem foarte motivate după victoria de aseară. Sunt foarte mândră de felul în care au luptat fetele. Chiar dacă eu am marcat ultimul gol, echipa a fost fantastică şi a crezut până în ultima secundă. Am obţinut o victorie mare şi cred că, indiferent de ce o să se întâmple mai departe în acest turneu, n-am dezamăgit, nu ne-am făcut de râs.

*Se vede de la antrenamentul de azi (n.r. - sâmbătă) că fetele se simt altfel, sunt mult mai încrezătoare. Pentru fetele tinere înseamnă ca pot mult mai mult decât au arătat până acum. 

*Sunt foarte bucuroasă că această echipă a văzut ieri că poate să joace mult mai bine decât a făcut-o în meciurile anterioare şi că poate fi o surpriză plăcută la acest turneu. A fost un test de maturitate pentru jucătoarele tinere. 

*În timpul meciului cu Ungaria am simţit o conexiune cu fetele cu care n-am mai jucat niciodată până acum. Am văzut fete care se uitau în ochii mei şi îmi spuneau: „Cris, sunt aici, liberă“ sau „Îţi fac blocaj“, lucruri pe care nu le-am avut până acum în turneu. Asta înseamnă că echipa se maturizează şi se omogenizează. 

*Nu meritam să jucăm pentru locurile 13-24. Suntem în primele 12 echipe la acest turneu. Nu e puţin lucru, dacă ne uităm la Franţa sau Brazilia, care n-au ajuns până aici. 

*În afară de meciul cu Spania, care a fost dezastruos, echipa a crescut de la meci la meci. Suntem pozitive, încrezătoare, aşteptăm cu nerăbdare meciurile din Main Round.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite