Neagu duce România spre Mondiale: TVR transmite „dubla“ crucială cu Macedonia de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Moment important pentru tricolore: după două turnee dezamăgitoare de Campionat Mondial (2019) şi European (2020), plus ratarea calificării la Jocurille Olimpice de la Tokyo, ele încearcă acum să readucă handbalul feminin din România pe linia de plutire.

Naţionala de handbal feminin a României a rămas datoare fanilor în ultimii doi ani, după locul 12 la Campionatele European şi Mondial, dar şi ratarea calificării la Jocurile Olimpice. Prin urmare, dubla cu Macedonia de Nord poate fi un punct de plecare spre următoarea campanie olimpică.

Meciul tur România – Macedonia de Nord din preliminariile Campionatului Mondial de handbal feminin va fi, în direct, la TVR 1, sâmbătă, de la ora 18.00, cu comentariul jurnalistilor Dragoş Cojocaru şi Dragoş Bocanaciu. De asemenea, partida retur, Macedonia de Nord - România, va putea fi urmărită tot la TVR 1, în direct, pe 21 aprilie, ora 18.00.

România n-a lipsit de la niciun Campionat Mondial. Poate şi de aceea barajul cu Macedonia de Nord aduce o presiune imensă pentru Neagu şi compania. „Dubla cu naţionala ex–iugoslavă nu va fi una uşoară şi vine într-un moment deloc favorabil. Ratarea CSM Bucureşti, care nu s-a calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor, a afectat, cu siguranţă, mentalul tricolorelor din lotul bucureştencelor. Iar pentru selecţionerul Adi Vasile, sunt două meciuri cruciale pentru cariera de antrenor“, a explicat comentatorul sportiv, Dragoş Cojocaru.

De cealaltă parte, Macedonia s-a calificat pentru acest baraj, după ce a câştigat o grupă preliminară cu Islanda, Lituania şi Grecia. Cele mai cunoscute jucătoare din tabăra adversă sunt Elena Gjeorgjievska (Măgura Cisnădie), Elena Livrinikj (Gloria Buzău), Marija Shteriova (Gloria Buzău), Jovana Sazdovska (Dunărea Brăila), Sara Ristovska (CSKA Moscova) şi Jovana Micevska (Nice). Ultima dată, macedonencele s-au calificat la un Campionat Mondial în 2009, când au terminat pe locul 12. Campionatul Mondial de handbal feminin se va disputa, în perioada 2-19 decembrie, în Spania.

Din lotul convocat de antreborul Adi Vasile pentru acest baraj fac parte sportivele Bianca Buzaliu, Eliza Buceschi, Denisa Dedu, Yuliya Dumanska, Nicoleta Dincă, Daciana Hosu, Ana Maria Iuganu, Cristina Laszlo, Laura Moisă, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Laura Pristaviţa, Sonia Seraficeanu, Alexandra Subţirică-Iovănescu.

De altfel, în această săptămână, telespectatorii pot urmări, în direct, la TVR şi handbal masculin: partida Politehnica Timişoara – Minaur Baia Mare se vede la TVR 2 duminică, 18 aprilie, de la ora 11.00, iar meciul dintre Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti, din etapa a 25-a a Ligii Zimbrilor, e în direct la TVR 1, tot duminică, de la ora 14.30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite