Neagu, interviu incendiar din Japonia: A explicat de ce România a devenit ciuca bătăilor în handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De pe banca de rezerve, Cristina Neagu a asistat la un veritabil „măcel“ în ultima partidă a României la acest Mondial. Eşecul cu Japonia, la 17 goluri diferenţă, a întregit un tablou dezolant pentru naţionala feminină.

România a făcut un Mondial îngrozitor, jucând, pur şi simplu, oribil cu Spania, Suedia şi Japonia, partide în care a fost călcată în picioare. 

Şi, atenţie, au mai fost două înfrângeri, cu Rusia şi cu Muntenegru, în care nu ne-am făcut de râs, pierzând onorabil, cum s-ar spune.

Chiar dacă n-a jucat niciun minut în dezastrul cu Japonia, fiind menajată după un turneu epuizant, Cristina Neagu (31) şi-a asumat rolul de lider şi, într-un dialog cu trimisul gsp.ro în Japonia, a analizat un Mondial catastrofal făcut de echipa României.

Ce a spus Crisitna Neagu?

*Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e faţa adevărată a României. 

*Din păcate, într-un astfel de turneu, în care meciurile se succed foarte repede, dacă nu ieşi din starea proastă în care intri când ai înfrângere după înfrângere, nu poţi decât să ajungi tot mai jos şi performezi cum am făcut-o noi azi. 

*Peste 3 luni jucăm în turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi acelaşi nucleu de jucătoare acolo şi toată lumea trebuie să înţelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Foarte multe lucruri nu se pot face la naţională. Trebuie să vii montat şi să te gândeşti că aici e un alt nivel. Cred că şi-au dat seama de asta şi cele care până acum nu au mai fost la naţională. Nivelul este mai ridicat decât în Liga Naţională. 

*Sper să înţeleagă că este nevoie de mult mai mult pentru a juca la naţională şi ca să luptăm pentru medalii. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine ar fi ultima şansă să merg.

*Cu siguranţă că toată lumea e vinovată, începând cu stafful şi terminând cu jucătoarele. E clar că lucrurile nu au fost aşa cum trebuie nici din partea staffului. Nu pot eu să vorbesc despre antrenor. Eu vorbesc despre fete pentru că ştiu ce simt. Nu pot vorbi despre antrenor. Sunt alţii mai în măsură. 

*Mai sunt 3 luni până în martie. Jucătoarele merg la echipele de club şi, probabil, că rănile se vor mai închide. Dar într-un astfel de turneu, unde joci zilnic, înfrângerile te afectează. Am jucat din rău în mai rău şi am ajuns în această situaţie.

Personal, sunt mulţumită de evoluţia mea. Peste aşteptări. Am avut doar 10 antrenamente în picioare. Nu mă aşteptam la foarte multe din partea mea. Cristina Neagu       

CLICK AICI PENTRU A CITI, INTEGRAL, INTERVIUL LUI NEAGU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite